Cum se șterge fișiere sau foldere care nu se șterg din PC

Cum se șterge fișiere sau foldere care nu se șterg din PC. Dacă încercați să ștergeți fișiere sau foldere care nu se șterg, sunteți în locul potrivit. Vă vom arata cum să ștergeți fișierele nedorite definitiv din PC sau laptop.

Cum se șterge fișiere sau foldere care nu se șterg pe PC

Uneori veți găsi fișiere care pur și simplu nu vor să se șteargă, indiferent de câte ori apăsați tasta delete. Acest lucru poate fi din mai multe motive, mai jos veți vedea aceste motive și cum să ștergeți fișierele care nu se șterg .

Nu uitați că fișierele de sistem a Windows-ului sunt de obicei protejate și nu le puteți șterge, deoarece acestea pot cauza probleme la sistemul de operare, deci asigurați-vă că nu încercați să ștergeți fișierele din sistem.

Închideți programele

Adesea, problema unui fișier care nu poate fi șters poate fi cauzată de o aplicație care utilizează în prezent fișierul. S-ar putea să nu știți că programul în cauză face acest lucru, dar cel mai simplu mod de a rezolva problema este să închideți toate aplicațiile deschise pe PC.

După ce ați închis toate aplicațiile, încercați să ștergeți din nou fișierul.

Închideți Windows Explorer

În timp ce închiderea tuturor programelor poate ajuta la ștergerea unui fișier care nu se șterge, este posibil ca blocarea să fie și din Windows Explorer, numit și File Explorer.

Pentru a închide acest lucru, va trebui să deschideți Task Manager și derulați în jos până când găsiți Windows Explorer sau doar explorer. Faceți clic dreapta pe el și apoi selectați End task din meniu.

Cum se șterge fișiere sau foldere care nu se șterg explorer

Reporniți Windows-ul

Un alt lucru pe care trebuie să-l încercați este repornirea PC-ului. Este greu de crezut, dar din când în când aplicațiile sau chiar Windows-ul poate intra într-o stare ciudată care afectează modul în care lucrurile funcționează. În multe cazuri, o repornire rapidă poate rezolva aceste probleme.

Folosiți programe speciale

Dacă nu ați reușit să ștergeți fișierul cu metodele menționate mai sus, atunci ar fi timpul să folosiți un program special pentru așa ceva. Programe de acest gen ar fi File Assassin, Long Path Tool chiar și Process Explorer de la Microsoft.

Process Explorer este gratuit și, în general, este considerat un instrument excelent pentru deblocarea și ștergerea fișierelor. Descărcați Process Explorer de pe site-ul Microsoft, apoi instalați-l pe PC.

Deschideți programul și veți vedea o fereastră care arată foarte mult ca Windows Explorer. Accesați File în colțul din stânga sus, apoi selectați Show Details for All Processes.

Cum se șterge fișiere sau foldere care nu se șterg Process Explores

Acum puteți să căutați în listă până când găsiți fișierul, dar calea mai rapidă este să faceți clic pe opțiunea Find din meniu din partea de sus a ferestrei, apoi selectați Find Handle.

Cum se șterge fișiere sau foldere care nu se șterg bara de cautare

Introduceți numele fișierului în bara de căutare, și faceți clic pe Search , dacă apare numele fișierului, faceți clic pe el și veți vedea detaliile în altă fereastră.

Acum, faceți clic dreapta pe lista fișierelor din fereastra Process Explorer și veți avea două opțiuni: Close Handle și Properties.

Selectați Close Handle și fișierul va fi deblocat din aplicația care îl folosește. Este posibil să fie nevoie să repetați acest ultim pas dacă mai multe aplicații folosește fișierul. După ce ați terminat, ar trebui să puteți șterge definitiv fișierul.

Atenție mare la ce fișiere ștergeți, asigurați-vă că fișierele nu sunt importante și nu vă mai trebuiesc. Dar dacă din greșeală ștergeți fișiere importante și doriți să le recuperați, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Recuperare fișiere șterse de pe PC sau card.