Cum se rezolva problemele de conexiune WiFi pe MacBook Pro

Atunci când rețeaua WiFi se oprește brusc din conectare, nu este vorba doar ca nu mai puteți vedea filmele online sau videoclipuri pe Youtube. De asemenea, nu veți putea accesa conturile de e-mail și sociale. Cum se rezolva problemele de conexiune WiFi pe MacBook Pro în următorii pași simpli.

Cum se rezolva problemele de conexiune WiFi pe MacBook Pro

Când rețeaua WiFi nu mai funcționează, este de obicei una din aceste trei probleme;
1. Este posibil să existe o problemă cu routerul.
2. Posibil ca nu este internet deloc.
3. Există o problemă cu rețeaua WiFi.
În foarte puține cazuri, este posibil să fie o problemă cu software-ul sistemului de operare. Asigurați-vă că sunt instalate toate actualizările de software disponibile.

Porniți WiFi

Asigurați-vă că WiFi-ul este pornit. Deși Mac-ul vă permite să dezactivați cardul Wi-Fi când nu este necesar, există momente în care acesta se oprește accidental, fără cunoștințele voastre. Meniul WiFi poate fi găsit în colțul din dreapta sus al ecranului.

Accesați meniul din bară

Este posibil ca butonul WiFi să nu fie afișat în bara de meniu. Ceea ce vă face greu să determinați starea așa cum este indicat în pasul 2 de mai sus. Puteți plasa pictograma WiFi în bara de meniu urmând următoarea procedură simplă.
1. Deschideți meniul Apple și accesați „Preferințe sistem„.
2. Faceți clic pe pictograma de rețea pentru a afișa o listă cu rețelele disponibile.

4. Selectați WiFi. Va deschide o casetă de dialog. Derulați în partea de jos și bifați caseta de lângă „Afișați starea Wi-Fi în bara de meniu”.
5. Faceți clic pe „Aplicați„. Pictograma WiFi ar trebui să fie afișată în bara de meniu.

Selectați o rețea

Dacă routerul funcționează corect și nu există nici o problemă cu furnizorul de bandă largă, trebuie să vedeți o listă de rețele WiFi disponibile odată ce WiFi-ul este activat. Selectați rețeaua potrivită.

Introduceti parola

Dacă rețeaua Wi-Fi este securizată, va apărea un prompt, cerându-vă să introduceți parola. Introduceți parola și bifați căsuța „Amintiți această rețea„, astfel încât să nu fie nevoie să introduceți parola de fiecare dată și faceți clic pe „OK„.

Resetare

Dacă încercați procedura de mai sus și rețeaua Wi-Fi refuză să se conecteze, următoarea acțiune trebuie să o resetați. Faceți clic pe preferințele sistemului. Va deschide o listă de opțiuni. Faceți clic pe rețea pentru a afișa rețelele disponibile. Faceți clic pe WiFi, apoi mergeți la partea de jos a listei de rețea și faceți clic pe minus () pentru a șterge rețeaua WiFi.

Creați WiFi

După ștergerea rețelei WiFi, reporniți computerul. Accesați preferințele de sistem, apoi faceți clic pe Rețea. De această dată faceți clic pe plus (+) și alegeți „crea WiFi”. Odată ce ați creat WiFi, WiFi AirPort ar trebui pornit. Porniți-l. Acest lucru ar trebui să remedieze problema de conexiune WiFi.