Cum se formatează cardul de memorie SD

Iată modalitatea corectă de formatare a cardului SD, sau a cardului microSD pentru a recupera capacitatea completă.Cardurile SD sunt, de obicei, probleme de stocare mai ales când vrem să le formatam. Când  sunt pline, puteți să ștergeți unele fișiere și să continuați cu stocarea.Să vedem cum se formatează cardul de memorie SD cu ajutorul unui program și fără.

Cum se formatează cardul de memorie SD

Uneori lucrurile merg prost și cea mai bună opțiune este formatarea cardului ștergerea tuturor datelor și repornirea din nou. În teorie este simplu ca Windows să poată formata orice unitate nativă. Dar, ocazional, chiar și Windows nu reușește să ne ajute și nu poate să formateze cardul. Iată ce să faceți atunci când se întâmplă acest lucru.

Ce software trebuie să utilizez pentru a formata cardul de memorie SD?

Asociația SD consorțiul care stabilește standardele pentru cardurile SD are propriul utilitar de formatare, care este gratuit. Puteți descărca SD Formatter 4 de pe site-ul asociației SD. Este disponibil pentru Windows și MacOS.

Nu poate fi mai simplu de utilizat, oferind două opțiuni principale: Quick format și Overwrite format. Încercați prima opțiune rapidă, dar dacă aceasta nu funcționează, încercați pe a doua opțiune.

cardul de memorie

Utilitarul nu vă va permite să selectați hard disk-uri interne, dar va afișa orice spațiu de stocare USB conectat, deci aveți grijă să vă asigurați că ați ales unitatea corectă înainte de formatare. Nu presupuneți doar pentru că vă spune tipul de card SD pe care l-ați selectat de fapt: am încercat să conectăm o unitate flash USB și utilitarul ne-a spus că este o cartelă SDHC.

Înainte de a formata cardul, este posibil să încercați și să recuperați toate fotografiile sau alte fișiere de pe card. Acest lucru poate funcționa chiar dacă este corupt.

Ce alte opțiuni există pentru formatarea unui card SD?

Mulți producători de camere de tip dash vă sfătuiesc să formatați cardul SD o dată pe lună și să oferiți întotdeauna această facilitate pe camera în sine. Ar trebui să găsiți o opțiune „Format” în meniul de setări.

În mod similar, toate camerele digitale, inclusiv DSLR-urile care acceptă carduri SD, includ o opțiune de meniu pentru a le formata. Dacă aveți probleme de formatare în Windows, încercați opțiunea pentru format a camerei.
cardul de memorie SD