Cum se duplică ecranul pe mai multe monitoare

Dacă aveți mai mult de un monitor sau dacă utilizați un proiector, iată cum să configurați ecranele pentru a duplica desktopul Windows sau pentru a-l extinde, astfel încât să puteți afișa diferite lucruri pe fiecare.Întrebarea este cum se duplică ecranul pe mai multe monitoare .

Windows-ul face surprinzător de ușor să lucrezi cu mai multe monitoare, dar în majoritatea cazurilor vei lucra cu două, sau poate trei, la un moment dat. Două sunt minunate pentru a avea mai multe aplicații vizibile simultan, în timp ce trei sunt minunate pentru jocuri . S-ar putea să conectați ocazional un proiector la laptop, dar, așa cum vede Windows ca pe un alt monitor, procesul este exact același.

Cum se duplică ecranul pe mai multe monitoare

Cum se duplică ecranul în Windows

Când conectați mai întâi un al doilea monitor, Windows ar trebui să îl detecteze și să afișeze automat ecranul pe ambele ecrane. Acesta este cazul, indiferent dacă aveți un PC cu două monitoare sau un laptop cu ecran sau proiector atașat.

Dacă nu vedeți o imagine pe al doilea ecran, căutați o tastă funcțională pe rândul de sus al tastelor de pe laptop, care arată două monitoare. Apăsați tasta Fn și tasta funcțională corespunzătoare și ar trebui să treacă prin diferite configurații: numai laptop, laptop + ecran extern, numai ecran extern.

De asemenea, puteți încerca să apăsați tasta Windows și P simultan pentru același efect.

Dacă încă nu aveți nicio imagine și al doilea ecran va afișa „No signal„, încercați să selectați o intrare diferită, deoarece este posibil să nu selectați automat cel pe care îl utilizați. Va trebui să verificați monitorul sau manualul proiectorului pentru a afla cum să faceți acest lucru dacă nu este evident din butoanele și meniurile disponibile.

Dacă totul eșuează, accesați desktopul Windows, faceți clic cu butonul din dreapta și alegeți Rezoluție ecran (setările de afișare în versiunile ulterioare, inclusiv Windows 10). Dacă vedeți un singur ecran în lista derulantă încercați să faceți clic pe butonul Detectați pentru a forța Windows să scaneze pentru cel de-al doilea ecran. În Windows 10, derulați în jos până când vedeți Afișaje multiple și faceți clic pe butonul Detectare.

Cum se configurează mai multe ecrane pe Windows

Când toate ecranele sunt detectate, puteți alege modul în care le utilizează Windows.Dacă doriți să duplicați ecranul și să aveți aceeași imagine pe ambele, asigurați-vă că este selectată opțiunea „Duplicați aceste afișări” în meniul derulant Afișări multiple. Este același lucru în Windows 8 și 10.

În Windows 10, nu veți vedea setarea Rezoluție. Aceasta a fost mutată la „Avansat„, astfel încât trebuie să faceți clic pe „Setări avansate de afișare” pentru a vedea meniul derulant.

Merită menționat faptul că duplicarea afișajului este adesea un compromis dacă ecranele au rezoluții diferite sau rapoarte de aspect. De exemplu, dacă ați conectat un proiector de 1024×768 la un laptop cu ecranul 1366×768, ambele vor rula la 1024×768 și veți vedea bare negre în stânga și în dreapta ecranului laptopului.

Cum se poate extinde desktop-ul pe mai multe monitoare

Dacă nu utilizați un proiector, atunci când duplicați ecranul, atunci probabil că doriți să extindeți desktopul pentru a avea diferite lucruri pe fiecare ecran.Pentru aceasta, alegeți „Extindeți aceste afișări” în loc de „Duplicați aceste afișări„.

Puteți selecta un monitor din diagrama din partea de sus și trageți-l în poziția de pe birou. Aici este plasat cel de-al doilea monitor din partea stângă a laptopului, deoarece este implicit la dreapta. Puteți muta și ecranul mai mic în sus și în jos. Acest lucru afectează locul în care cursorul mouse-ului vostru poate traversa ecranele.

Veți observa, de asemenea, că puteți selecta diferite rezoluții pentru fiecare ecran, însă selectați pe rând fiecare ecran. Numai unul dintre monitoare poate fi monitorul principal, dar nu contează: alegeți clicând pe ecran în diagramă și apoi bifând caseta de lângă „Efectuați acest ecran principal„.

În Windows 7, aceasta înseamnă că va fi singurul monitor cu bara de sarcini și butonul de pornire. În Windows 8 și 10, le obțineți pe toate ecranele, dar numai zona de notificare și ceasul de pe ecranul principal.