Securizare cont Facebook pentru o protecție mai bună

Securizare cont Facebook pentru o protecție mai bună. Dacă doriți să împărtășiți detalii intime despre viața voastră pe Facebook, este important să vă gândiți cine poate vedea ce postați. Urmați sfaturile de mai jos pentru a vă asigura că contul de Facebook este protejat de amenințările care apar în toate formele.

Securizare cont Facebook pentru o protecție mai bună

În urma scandalului Cambridge Analytica, Facebook a declarat că ia măsuri pentru a ușura utilizatorii să vadă ce date partajează. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a vedea ce distribuiți public este să accesați contul vostru.

Accesați pagina de profil, pictograma cu trei puncte și accesați profilul (Vezi profilul tău). În mod implicit, veți vedea cum vede alte persoane profilul vostru de Facebook. Dacă nu sunteți mulțumit de ceea ce vedeți, citiți în continuare acest articol și veți afla toate modurile de securizare a unui cont de Facebook pentru o protecție mai bună.

Cereri de prietenie primite pe Facebook

Dacă nu cunoașteți persoanele, nu le adăugați în lista voastră de prieteni. Simplu. Merită să verificați lista de prieteni de fiecare dată și să ștergeți persoanele necunoscute, cine știe cum au ajuns acolo.

Spionează copilul pe Facebook

Facebook are o limită de vârstă de 13 ani. Dacă aveți un copil care utilizează Facebook, verificați dacă știe cu cine vorbește, multi utilizatori nu sunt cu adevărat persoane normale, și sigur nu vreți ca copilul să experimenteze lucruri neplăcute.

Ce postezi pe Facebook

Nu oricine vizualizează profilul este prietenul vostru și nu toate persoanele pot fi de încredere, deci nu ar trebui să afle detaliile intime personale.

Nu postați pe Facebook poze cu interiorul casei când plecați în vacanță, nu scrieți să vadă toată lumea, să știe când va întoarceți cât stați etc, pentru că atunci când vă veți întoarce veți găsiți casa goală și bunurile dispărute.

Publică postările în privat

Asigurați-vă că profilul este blocat, astfel încât numai prietenii aprobați să vadă ce publicați. Pentru a face acest lucru, deschideți Facebook și mergeți la Setări. În fila de confidențialitate, veți găsi o opțiune pentru cine vă poate vedea postările viitoare. Modificați și selectați Prieteni sau alegeți mai multe opțiuni pentru a selecta o listă personalizată.

Securizează postările în care ești etichetat/ă

Facebook este o rețea socială, ceea ce înseamnă că nu este vorba doar de ceea ce faceți, ci și de ceea ce fac prietenii. Prietenii te pot eticheta în tot felul de lucruri care vor fi vizibile pentru toți cei din profilul tău.

Deschideți Setări, Cronologie și Etichetare și verificați cu atenție fiecare opțiune. Puteți controla cine poate posta pe cronologie, și cine poate vedea postările în care ați fost etichetat.

Ascunde numărul de telefon pe Facebook

Dacă nu doriți neapărat ca aceste informații să fie vizibile pentru toți cei care vizualizează profilul vostru. Deschideți meniul derulant din Setări de Confidențialitate și modificați „Cine te poate căuta folosind numărul de telefon pe care l-ai oferit?„. Puteți face același lucru și pentru adresa de e-mail.

Blochează o persoană pe Facebook

După ce ați urmat pașii de mai sus, profilul vostru de Facebook va fi în mod rezonabil securizat pentru persoanele care nu se află în lista de prieteni. Dar cei din lista de prieteni ar putea deveni o problemă.

Pentru a bloca un prieten pe Facebook să nu mai vizualizeze profilul, accesați Setări, Blocare și adăugați numele în secțiunea Lista de blocări. Faceți click pe Blocare pentru a salva modificarea. De asemenea, puteți bloca prietenii existenți accesând profilul lor, și de acolo selectaţi Blocare.

Ascunde data nașterii pe Facebook

Dacă utilizați versiunea de desktop pentru Facebook, faceți click pe pictograma cu semnul întrebării din partea dreaptă sus a paginii. Selectați Opțiuni de confidențialitate.

Primii doi pași vă vor ajuta să limitați cine vă poate vedea postările și ce aplicații au acces la contul vostru. A treia opțiune vă permite să ascundeți anumite elemente din informațiile personale, cum ar fi ziua de naștere sau anul de naștere din profil.
Dacă este ceva ce nu doriți să fie vizibil, puteți selecta opțiunea Numai eu.

Schimbă parola la Facebook

Luați în considerare faptul că, cu cunoștințele corecte, prietenii ar putea să vă acceseze direct contul și să facă postări în numele vostru, să vă citească mesajele private și chiar să vă blocheze contul. Facebook are o secțiune pentru acest lucru în meniul Setări, veți găsi această opțiune în Setări, Securitate și conectare.

Aici veți putea face anumite lucruri cum ar fi aprobarea anumitor aplicații și browsere pentru accesarea profilului, (cu alte cuvinte, cele de pe propriul vostru telefon sau PC), obțineți o notificare atunci când cineva se conectează la contul vostru, utilizați telefonul ca pe un extra nivel de securitate și multe altele.

Dacă aveți vreun motiv să suspectați că cineva are acces la contul vostru, schimbați-vă parola. Puteți face acest lucru în Setări, Securitate și conectare, Schimbă parola. Asigurați-vă că utilizați o parolă puternică care nu va fi ușor ghicită.

Protejează profilul de publicitate

Facebook este un serviciu gratuit, dar face din ce în ce mai mulți bani din anunțurile afișate. Publicitatea direcționată este cea care vă privește activitatea, pentru a servi anunțurile cele mai potrivite. În multe privințe, este un lucru bun, dar unii oameni nu doresc publicitate care are acces la atât de multe informații despre ei.

Deschideți Setări, Preferințe de publicitate și studiați opțiunile. Puteți alege să permiteți sau să respingeți publicitatea vizată și, de asemenea să stabiliți dacă prietenii pot vedea anunțuri despre lucrurile pe care pare să le susțineți.

Dacă ați făcut toate aceste lucruri și încă nu sunteți mulțumiți de securizarea contului, cel mai bun mod de a ieși din radarul Facebook este să ștergeți contul. Dezactivează sau șterge contul de Facebook.