Cum să păstrezi un MacBook Pro curat

Menținerea curățeniei a unui MacBook Pro este esențială pentru o funcționare optimă și deplină. Iată pașii pe care trebuie să îi urmați și cum să păstrezi un MacBook Pro curat.

Cum să păstrezi un MacBook Pro curat

1. Produse de curățare

În primul rând, asigurați-vă că achiziționați materialele de curățare potrivite, care sunt compatibile cu calculatorul și nu îl vor deteriora. Asigurați-vă că ați citit eticheta pentru a verifica dacă materialul de curățare este aprobat pentru utilizarea calculatorului. Evitați următoarele elemente deoarece acestea pot strica computerul.
• Nu folosiți materiale cu peroxid de hidrogen în ele
• Abrazivi
• Spraiuri aerosol
• Orice Solvenți

Utilizați întotdeauna cârpe moi și fără scame. Evitați utilizarea cârpelor sau a prosoapelor de hârtie deoarece acestea sunt abrazive.

Închideți MacBook-ul

Opriți computerul complet și deconectați adaptorul de alimentare. Dacă acumulatorul este detașabil, asigurați-vă că îl scoateți. Curățarea în timp ce este pornit sau este în modul de hibernare poate compromite programele sau documentele deschise.

2. Utilizați un air-duster  pentru a elimina praful din zonele greu accesibile

Aerisiți cu atenție în porturi, ecran și tastatură .Evitați vărsarea lichidului în MacBook . Dacă vărsați accidental, uscați lichidul și așteptați câteva minute. După câteva minute, agitați recipientul și continuați să suflați.

3 Utilizați LCD Cleaner sau apă pentru a curăța ecranul

Aplicați o cantitate mică de detergent LCD sau apă pe o cârpă moale curată. Utilizați cârpa puțin umedă pentru a lustrui ecranul. Nu aplicați curățătorul sau apa direct pe ecran. De asemenea, evitați umectarea oricăror deschideri sau porturi.
• Pentru a evita deplasarea, lucrați într-o mișcare circulară

4 Utilizați șervețele LCD pentru a șterge orice apă sau ulei rămas în ecran

Uscați complet ecranul cu șervețelele LCD. Această atingere adăugată este excelentă pentru ecrane care sunt mult mai murdare.

5 Utilizați o cârpă moale, fără scame pentru a curăța exteriorul

• Aplicați ușor cârpa moale, atât în exterior, cât și în interior.
• Curățați tastatura folosind o cârpă ușor umedă. Utilizați apă foarte minimă pentru rezultate optime. Dacă decideți să utilizați un echipament curat, asigurați-vă că marca pe care o utilizați este certificată ca fiind sigură pentru computere.
• Utilizați tampoane de bumbac uscate pentru a îndepărta orice murdărie blocată între taste.
• Datorită sensibilității trackpad-ului, nu folosiți niciun lichid pentru a-l curăța. Utilizați o cârpă ușor umedă și fără scame și asigurați-vă că ați uscat complet cu o altă cârpă curată, fără scame.

6 Utilizați o cârpă uscată de micro fibră pentru a usca întregul MacBook

Aceasta este etapa finală în care lustruiți și eliminați orice rest de murdărie,scame rămas pe MacBook.