Cum să navighezi anonim pe Telefonul Android

Opriți ochii curioși și navigați liniștiți online. Vă prezentăm diferite aplicații și setări care vă pot menține anonimi în timp ce navigați pe web pe telefonul Android.Cum să navighezi anonim și cum se activează acest mod în browser vedem mai jos.

S-ar putea să vă simțiți siguri când utilizați internetul pe telefon sau pe tabletă, însă adevărul trist este că toate activitățile voastre pot fi monitorizate de mai multe părți interesate. Pentru a pune capăt acestui lucru, există câteva modalități diferite de a rămâne anonimi în timp ce utilizați dispozitivul Android pe internet.

Cum să navighezi anonim pe Telefonul Android

Este modul privat de navigare privat?

Majoritatea dintre browsere oferă un fel de mod privat sau incognito, care promite să uite toate site-urile pe care le-ați vizitat, dar acestea nu sunt la fel de sigure și nu prea este așa cum promite ei.

În timp ce căutările nu vor fi stocate pe dispozitiv, acestea vor fi totuși vizibile pentru furnizorul vostru de Internet, sau pentru colegi de muncă, dacă utilizați o conexiune de la oficiu.De asemenea, orice descărcări pe care le faceți rămân în folderul Descărcări după ce ați terminat de navigat, deci va trebui să le eliminați manual.

Dacă doriți doar să păstrați lucrurile private, atunci modurile private sunt bune. Dacă doriți să păstrați lucrurile private părților pe care le-am menționat mai sus, atunci veți dori să utilizați un serviciu VPN.

Pentru a activa modul privat din browser, urmați aceste instrucțiuni.

Cum să navighezi anonim cu Chrome

În Chrome, îl veți găsi în colțul din dreapta sus cu pictograma a trei puncte.Apăsați apoi selectați fila Incognito din meniu. Cadrul browserului va fi acum întunecat și veți vedea o pictogramă de pălărie și ochelari în bara de stare din partea de sus.

Cum să navighezi anonim cu Edge

În browserul Microsoft Edge va trebui să atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta jos, apoi selectați fila New InPrivate din opțiunile care apar.

Cum să navighezi anonim cu Firefox Focus

navighezi anonim pe Telefonul Android firefox focus

În timp ce browserul normal Firefox are un mod privat, vă recomandăm să descărcați un alt browser: Firefox Focus, care este permanent în acel stat.

Care este cel mai sigur browser web pentru Android?

navighezi anonim start  page

În timp ce browserele de bază au moduri private, există unele care sunt construite de la bază pentru a vă proteja confidențialitatea și anonimatul online.

StartPage este unul dintre favoritele noastre, deoarece are o politică de colectare a datelor zero, ceea ce înseamnă că browserul nu stochează nicio informație despre voi, inclusiv adresa voastră IP, care este adesea modul în care site-urile știu unde vă aflați.

Acest lucru este susținut de criptarea SSL, astfel încât furnizorul de servicii Internet să nu știe ce căutați și tot istoricul navigării este „curățat și anonimat” pentru a vă asigura că sunteți protejați.

Alte opțiuni bune sunt Orbot: Tor for Android, care dispune de un VPN încorporat, iar dacă doriți să opriți site-urile care vă urmăresc, atunci Ghostery sau DuckDuckGo sunt alegeri bune.

De ce ar trebui să utilizați un VPN pentru navigarea pe mobil

Dacă nu doriți să schimbați browserele sau doriți doar să adăugați chiar mai multă protecție, atunci este o cale bună un VPN. Aceste rețele virtuale creează un tunel securizat, prin care vă conectați la web.Acest lucru face practic imposibil pentru hackeri să vadă ce faceți.