Cum să faci upgrade la un laptop Wi-Fi

Dacă aveți un router 802.11ac, dar laptopul este blocat folosind un standard Wi-Fi mai vechi și mai lent, iată cum să faceți upgrade și să îl faceți mai rapid.Mai jos vedem cum să faci upgrade la un laptop Wi-Fi sau chiar schimbarea cardului.

Laptopurile țin să dureze ani de zile: tehnologia a atins un punct în care hardware-ul este suficient de fiabil și destul de rapid încât nu este nevoie să cumpărați unul nou. Practic, toată lumea folosește Wi-Fi-ul laptop-ului pentru a se conecta la routerul său, dar Wi-Fi este o zonă în care tech-ul sa mutat în ultimii ani.

Cum să faci upgrade la un laptop Wi-Fi

Dacă aveți un router 802.11ac, este logic să actualizați laptopul vostru Wi-Fi la acest standard, mai ales dacă are hardware mai vechi 802.11n sau chiar 802.11g.

Indiferent de motivul pentru care doriți să faceți upgrade, există două opțiuni principale. Primul este ruta ușoară: cumpărați un dongle USB Wi-Fi și folosiți acest dispozitiv în locul celui încorporat .

Modul mai curat, dar mai trist, este să înlocuiți cardul Wi-Fi în laptop cu unul mai nou.

Ce dongle USB Wi-Fi ar trebui să cumpăr?

Poate fi un pic inconvenient să aveți un dongle Wi-Fi tot timpul conectat la laptop. Folosește mereu un port USB și trebuie să fie scos mereu atunci cănd trebuie să mergeți undeva .

Dar dacă sunteți mulțumiți de acest lucru, adaptoarele USB Wi-Fi nu sunt scumpe. Adaptorul 802.11n ‘nano’ al lui TP-Link costă mai puțin de 8 euro.Acest lucru este bun doar dacă laptopul vostru avea 802.11g Wi-Fi sau Wi-Fi-ul intern nu funcționa.

Cel mai bine este să cumpărați unul care să accepte cel mai recent standard 802.11ac dacă routerul este actualizat și dispune de un radio 802.11ac.Multe au antene mari, pe care probabil nu le doriți, dar adaptorul T2U al TP-Link nu are. Acesta costă 14,99 dolari de la Amazon.

Cum îmi pot actualiza Wi-Fi la laptop?

Dacă doriți să înlocuiți cardul intern Wi-Fi, acest lucru este posibil cu unele laptopuri nu cu toate modelele.Multe laptopuri au o placă mini-PCI-e Wi-Fi plug-in, cum ar fi cea de mai jos. Dacă o găsiți pe laptop, atunci înlocuirea cu una nouă este de foarte simplă.

laptop Wi-Fi

După ce noul card este montat, verificați că firele antenei sunt apăsate bine, apoi puneți capacul, bateria și alimentați laptopul. Windows ar trebui să detecteze cardul și să ceară drivere sau să le instaleze automat.