Cum să faci backup la WhatsApp pe iPhone

Cum să faci backup la WhatsApp pe iPhone (copie de rezervă). Aplicația populară de mesagerie achiziționată de Facebook este un adevărat punct de referință pentru ceea ce privește conversațiile telematice. Tocmai din acest motiv, păstrați întotdeauna toate sesiunile de chat inițiate cu persoanele de contact și singura idee că pentru un motiv sau altul s-ar putea pierde vă supără.

Tocmai din acest motiv, ați decis să creați o copie de rezervă a tuturor conversațiilor. Procedura care trebuie urmată, deși nu pare chiar intuitivă, este de fapt foarte simplă. Nu trebuie să fiți experți în ceea ce privește tehnologia, pentru a face backup la WhatsApp pe un telefon iPhone.

backup la WhatsApp pe iPhone

Înainte de a explica cum să creați o copie de rezervă pentru WhatsApp, am de făcut câteva clarificări fundamentale. În cazul specific de iOS, copia de rezervă la WhatsApp se face pe serverele iCloud la Apple. Este esențial ca dispozitivul folosit pentru salvarea datelor în iCloud să fie setat și configurat corect.

Pentru a face acest lucru sau pentru a verifica dacă ați setat corect iCloud pe iPhone, deblocați-l, accesați ecranul de pornire și apăsați pe pictograma setări și apoi verificați dacă în partea de sus, în noul ecran afișat, este prezent numele vostru.

Dacă numele este prezent, serviciul este activat și configurat. Teoretic, nu trebuie să faceți altceva decât să vă asigurați că WhatsApp poate funcționa fără probleme împreună cu iCloud, apăsați pe numele vostru și apoi pe iCloud. Prin urmare, săriți ecranul care vă este afișat până când găsiți WahsApp și verificați dacă comutatorul din dreapta este setat la ON .

Dacă, în schimb, numele vostru nu este prezent în partea superioară a setărilor iOS, apăsați pe intrarea referitoare la iCloud și trebuie vă logați introducând informațiile contului vostru.

Dacă ați configurat deja un cont iCloud pe iPhone, dar nu este cel pe care doriți să-l utilizați, apăsați numele care se află în partea de sus a ecranului iOS, derulați până la partea de jos a meniului care se deschide pentru a deconecta contul. Apoi conectați-vă la contul pe care intenționați să îl utilizați.

Rețineți faptul că copia de rezervă la WhatsApp nu include contactele, acestea sunt gestionate de agenda telefonică a iPhone-ului. Cu toate acestea, puteți avea o copie de rezervă în iCloud a contactelor din agendă, astfel încât să le puteți restabili pe alte dispozitive iOS, dacă trebuie să resetați dispozitivul.

Pentru a face acest lucru, mergeți din nou în secțiunea setări din iOS, atingeți pe numele introdus în partea de sus a ecranului și apăsați pe iCloud. Apoi treceți prin noul ecran deschis și verificați dacă, comutatorul este setat la ON pentru contacte (dacă nu este, atingeți pe el).

Dacă pe iPhone sunt configurate și alte servicii de sincronizare pe lângă iCloud (de exemplu, Gmail), trebuie să mergeți mai întâi în ecranul principal de setări, apoi să apăsați pe contacte, să selectați conturile implicite și să alegeți iCloud din meniul care se deschide pentru a face iCloud serviciul implicit pentru a sincroniza agenda.

Backup la WhatsApp pe iPhone

Acum, că aveți idei mai clare despre cum să faceți o copie de rezervă (backup) la WhatsApp pe iPhone,   să vedem în mod concret cum se face acest lucru.

Primul pas pe care trebuie să-l faceți pentru a reuși este să mergeți la ecranul de pornire al iPhone-ului și să atingeți pe pictograma WhatsApp. După afișarea ecranului, apăsați pe butonul setări din partea dreaptă jos, selectați elementul conversații și apoi apăsați pe mesajul Backup conversații.

Acum, activați comutatorul pentru clipurile video dacă doriți să includeți atât videoclipuri cât și fotografii în copia de rezervă a conversațiilor WhatsApp (în caz contrar, opriți comutatorul) și apoi apăsați pe butonul Backup pentru a porni imediat salvarea datelor. În mod normal, operațiunea durează câteva minute.

WhatsApp efectuează automat o copie de rezervă a conversațiilor și a datelor lunar. Cu toate acestea, dacă doriți, puteți dezactiva această funcție sau puteți schimba opțiunile. Pentru a face acest lucru, apăsați pe backup și selectați opțiunea pe care o preferați: zilnic, săptămânal (lunar, este setarea implicită) .

Includerea videoclipurilor în copia de rezervă WhatsApp poate avea ca rezultat o cantitate mare de spațiu în contul iCloud, precum și un timp de backup mai lung. În toate cazurile însă, rețineți că, în mod normal, prima copie de rezervă necesită mai mult timp, iar cele ulterioare, fiind incrementale, vor fi mai rapide.

Dacă nu știți cum să mutați mesajele pe un alt telefon, avem un articol în care explicăm pas cu pas cum să faceți acest lucru. Mutare mesaje de pe un telefon pe altul.