Cum să blochezi calculatorul cu un stick USB

Ce spuneți de blocarea PC-ul cu un stick USB? Dacă sunteți interesați de acest lucru, citiți acest articol dedicat subiectului pentru a afla cum să procedați.

Cum să blochezi calculatorul cu un stick USB. Pentru a face acest lucru, va trebui să recurgeți la utilizarea unor programe special concepute pentru scopul în cauză. Ele sunt toate destul de simple de utilizat și configurat, dar în același timp asigură un nivel ridicat de protecție pentru PC.

Cum să blochezi calculatorul cu un stick USB

Cum să blochezi calculatorul cu Predator

Primul dintre programele pentru blocarea calculatorului cu un stick USB este Predator. Acesta este un program comercial (dar poate fi folosit într-o versiune de încercare gratuită timp de 10 zile), care vă permite să blocați calculatorul cu un stick USB. Dacă stick-ul USB este scos din calculator, nu va mai funcționa. Să examinăm mai atenți modul de configurare și exploatare a programului.

Primul pas pe care trebuie să-l faceți este descărcarea programului pe PC. Pentru a face acest lucru, conectați-vă la pagina de descărcare Predator și selectați elementul Download Predator Home Edition și apoi selectați linkul legat de versiunea Windows utilizată pe PC: Download Predator Home Edition for 64-biți Windows (dacă utilizați Windows 64 biți ) sau Download Predator Home Edition for 32-biți Windows (dacă utilizați Windows pe 32 de biți).

După terminarea descărcării, extrageți arhiva comprimată pe care tocmai ați obținut-o pe computer și lansați fișierul executabil InstallPredator.exe în fereastra care se deschide, faceți clic pe butonul Next. Apoi acceptați condițiile de utilizare a programului, selectând I Agree și faceți clic pe Next, apoi pe Yes și apoi pe Close pentru a finaliza procedura de configurare.

blochezi PC-ul predator

Odată ce fereastra programului este afișată, introduceți stick-ul USB pentru a bloca computerul și faceți clic pe butonul OK ca răspuns la avertizarea care apare. În fereastra care se deschide, selectați unitatea pentru stick-ul USB din meniul drop-down situat lângă Drive: introduceți parola pe care doriți să o utilizați pentru a bloca / debloca computerul în câmpul New Password: și faceți clic pe OK pentru a salva parola pe dispozitivul USB.

Scoateți stick-ul USB de pe computer pentru a-l bloca. Ecranul va deveni negru în câteva secunde și nu veți putea face nimic până când stick-ul USB nu este reintrodus în calculator.

Blochezi calculatorul cu USB Raptor

Ca o alternativă la programul menționat mai sus, puteți folosi USB Raptor pentru a putea bloca PC-ul cu un stick USB. Este, de fapt, un alt program care aparține categoriei, total gratuit și nu necesită instalare, este în măsură să îndeplinească scopul în cauză.

Download | USB Raptor

Blochezi calculatorul cu Rohos Logon Key

Acesta este un program gratuit (dar disponibil într-o versiune la plată cu caracteristici suplimentare) care, spre deosebire de soluțiile de mai sus, vă permite să setați parola de cont din Windows pe un stick USB pentru a vă conecta automat la sistem atunci când stick-ul USB este conectat la computer.

Download | Rohos Logon Key