Cum ascunzi IP-ul la calculator sau telefon Android

Cum ascunzi IP-ul la calculator sau telefon Android. Ascunderea adresei IP vă permite să navigați anonim pe net, este util că puteți să vizitați toate site-urile care au restricții regionale, dar și videoclipurile de pe YouTube care sunt destinate numai anumitor țări.

Cum ascunzi IP-ul la calculator sau telefon Android

În acest articol veți afla cum să procedați nu numai pe un PC cu Windows, dar și pe  Mac, telefoane sau tablete Android. Pe scurt, citiți în continuare acest articol și veți afla cum să ascundeți IP-ul.

Dacă doriți să verificați adresa IP atunci când utilizați programele, serviciile sau aplicațiile din acest articol, conectați-vă la acest site What Is My IP Address.

Cum ascunzi IP-ul la calculator

Să vedem cum puteți ascunde IP-ul la calculator. Pentru a realiza acest lucru, puteți recurge la utilizarea unor programe speciale, dar și la servicii web concepute special pentru scopul în cauză. În ambele cazuri totul este gratuit, nu vă faceți griji!

Tor Browser (Windows/Mac)

Dacă doriți să ascundeți adresa IP, ar trebui să utilizați browserul Tor. În acest browser există deja toate extensiile și configurațiile necesare pentru a ascunde adresa IP.

Browserul este, de asemenea, echipat cu o serie de extensii care blochează cookie-urile sau script-urile dar și alte elemente potențial periculoase pentru confidențialitate. Este gratuit, multiplatformă, nu necesită alte proceduri de configurare sau o instalare și este, de asemenea, destul de simplu de utilizat. Pe scurt, o mie de avantaje și defecte zero!

Dacă doriți să folosiți acest browser, accesați site-ul web Tor Browser. Apoi faceți clic pe butonul Donwload Tor din partea de sus a paginii. În ecranul următor, faceți clic pe butonul Download Tor browser, aveți grijă să selectați limba din meniul derulant.

Deschideți fișierul browser-install-xx.exe pe care tocmai l-ați descărcat și, în fereastra care apare, faceți clic pe butonul OK. Extrageți fișierele într-un folder, apoi faceți dublu click pe Start Tor Browser.

Dacă utilizați un computer cu un sistem de operare macOS, puteți descărca fișierul de instalare prin acest link. Trebuie să faceți aceeași procedură ca pentru Windows pentru a ajunge la secțiunea Download, faceți click pe Mac sau Linux, în funcție de versiunea de care aveți nevoie.

În acest moment, indiferent dacă utilizați un PC cu Windows, MacOS sau Linux, faceți click pe butonul Connect din fereastra browserului și așteptați câteva secunde, astfel încât să se stabilească conexiunea cu rețeaua Tor.

Odată ce conexiunea este stabilită, versiunea Firefox se va deschide, va fi configurată pentru navigare anonimă și puteți începe sesiunea de navigare anonim pe internet, fără ca cineva să poată identifica adresa IP reală.

Nu vă faceți griji, nu trebuie să faceți nici o operațiune specială, pur și simplu navigați pe internet așa cum ați făcut întotdeauna, la restul se va gândi browserul Tor. Dacă doriți, puteți opri navigarea făcând click pur și simplu pe „X” din partea dreaptă sus din fereastra Tor Browser.

Hotspot Shield (Windows/Mac)
cum sa ascunzi ip-ul

Dacă doriți să ascundeți IP-ul în timp ce efectuați alte activități la PC, puteți folosi Hotspot Shield.

Aceasta este o rețea VPN (Virtual Private Network), care conectează computerul la o rețea securizată de la distanță care devine protagonistul comunicațiilor către exterior, făcând conexiunea să apară  în alte locații. Software-ul este disponibil atât pentru Windows cât și pentru MacOS, iar în versiunea sa de bază este gratuit. Pentru download click aici.

Hide.me (Online)
hide me ip-ul calculator

Dacă aveți nevoie să ascundeți IP-ul repede și nu doriți să instalați programe ar trebui să încercați Hide.me.

Acesta este un Proxy Web, care funcționează direct din browser și vă permite să transmiteți conexiunea la internet printr-un computer la distanță care, în acest fel, acționează ca un intermediar cu site-urile pe care intenționați să le vizitați. Rezultatul pe care îl veți obține va fi faptul că IP-ul va fi înlocuit de o altă adresă, fiind astfel ascuns.

Dacă doriți să utilizați acest serviciu online, conectați-vă la pagina principală, alegeți una dintre naționalitățile disponibile din meniul vertical din stânga jos, tastați adresa site-ului pe care intenționați să îl vizitați  și faceți clic pe butonul Visit anonymously.

După ce ați terminat, veți fi redirecționat automat la adresa pe care ați introdus-o, dar IP-ul va fi schimbat, mai exact cel al țării pe care ați selectat-o din meniul derulant.

Cu toate acestea, rețineți că, deși extrem de ușor de utilizat, Hide.me, precum și orice alt proxy Web, este, în general, destul de lent și din acest motiv nu este potrivit pentru streaming sau descărcarea fișierelor mari.

Cum ascunzi IP-ul la telefon sau tabletă Android

Acum să trecem la partea mobilă. Chiar și în acest caz, este posibil să ascundeți adresa IP. Cum? Utilizând aplicații speciale pentru acest lucru.

Orbot & Orfox (Android)

Cum ascunzi IP-ul la calculator sau telefon Android Orbot & Orfox

Chiar și pe un telefon sau tabletă Android puteți ascunde IP-ul, puteți instala doua aplicații gratuite și ați rezolvat problema. Acesta este Orbot care vă permite să stabiliți conexiunea cu rețeaua Tor și Orfox, un browser web care vă permite să navigați anonim pe dispozitivele în cauză.

Descărcați ambele aplicații din Magazin Play și așteptați să înceapă și să finalizeze procedura de instalare. Apoi porniți Orbot, atingeți butonul Start și așteptați să se stabilească conexiunea la rețeaua Tor (ar trebui să dureze doar câteva secunde). Când conexiunea este stabilită, veți vedea un text în mijlocul ecranului.

Acum deschideți Orfox și începeți să navigați pe net. De acum, adresa IP reală va fi practic invizibilă online. Dacă doriți să vă deconectați de la rețeaua Tor, deschideți din nou Orbot și atingeți pe butonul Stop din mijlocul ecranului.

Onion Browser (iOS)

ascunde ip android

Dacă utilizați un iPhone sau iPad, puteți ascunde adresa IP cu Onion Browser. Acesta este un browser gratuit și preconfigurat pentru conectarea la rețeaua Tor. Puteți descărca aplicația gratuit direct din App Store.

După ce ați descărcat aplicația Onion Browser pe dispozitiv, tot ce trebuie să faceți este să porniți aplicația, să apăsați butonul Continue Without și așteptați câteva secunde, astfel încât să fie stabilită conexiunea la rețeaua Tor. Apoi, atingeți pe butonul Start browsing și puteți începe navigarea pe internet.

Dacă nu știți cum se face backup sau restaurare din copia de rezervă la Android, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Backup și restaurare din copia de rezervă Android.