Cum să afli cine se ascunde în spatele unui profil Instagram

Cum să afli cine se ascunde în spatele unui profil Instagram. În ultimul timp ați primit mesaje ciudate de la unii utilizatori de Instagram? Vreți să aflați identitatea lor pentru a înțelege dacă puteți avea încredere sau nu? Dacă ați răspuns afirmativ la aceste întrebări, este clar că sunteți interesați să aflați cine se ascunde în spatele unui profil Instagram.

Cum să afli cine se ascunde în spatele unui profil Instagram

În acest articol vom vorbi despre câteva trucuri care vă vor ajuta să înțelegeți dacă un profil Instagram este fals sau nu. Înainte de a intra în centrul acestui tutorial, trebuie să știți că nu este posibilă urmărirea identității exacte a unui profil Instagram.

 

Sfaturi pentru a afla dacă un profil Instagram este fals
ascunde profil instagram

Credeți că profilurile Instagram ale unor utilizatori care v-au contactat recent în rețeaua socială sunt false? Atunci, citiți următoarele sfaturi despre cum să vă dați seama cine se ascunde în spatele unui profil Instagram și, în cele din urmă, să găsiți profilurile false.

Verificați informațiile despre profil

Verificarea informațiilor despre profil este unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să îl faceți pentru a înțelege cine este în spatele unui cont Instagram. De obicei, utilizatorii care folosesc profiluri false compilează parțial informațiile publice prezente în acestea: unele nu includ informații despre biografia profilului, nu au postat niciun conținut și uneori nu au nicio imagine de profil.

Cu toate acestea, aveți grijă să nu vă confundați cu profilurile private de pe Instagram: sunt altceva. Unii utilizatori, de fapt, pentru a-și păstra confidențialitatea ar fi putut pune profilul pe privat: acest lucru nu înseamnă neapărat că este un profil fals, utilizatorul poate pur și simplu a decis să nu împărtășească toate informațiile despre el.

Un alt sfat este următorul: dacă în biografia profilului suspect există legături către site-uri de Internet, încercați să căutați informații despre reputația site-urilor în cauză puteți face o căutare pe Google sau pe site-uri precum WOT.

Verificați comentariile și mențiunile
Cum să afli cine se ascunde pe instagram

Un alt truc pe care ar trebui să îl încercați pentru a afla cine se ascunde în spatele unui profil Instagram este să verificați comentariile și mențiunile lor. Din comentariile și mențiunile lor puteți înțelege comportamentele altor abonați Instagram și obțineți câteva informații din aceste indicii valoroase despre autenticitatea unui cont.

Vă dau un exemplu practic, astfel încât să înțelegeți mai bine ce vreau să vă spun: să spunem că un utilizator emite comentarii care nu sunt potrivite postărilor voastre, probabil folosind o gramatică un pic mai ciudată și conținând link-uri spre site-uri, sau vă invită să achiziționați diverse produse și servicii. Evident, sunteți în prezența unui spammer care se ascunde în spatele unui profil fals.

În alte cazuri, este posibil să nu puteți urmări identitatea unui profil, verificând comentariile și mențiunile pentru un motiv foarte simplu: unii utilizatori care creează profiluri false sunt atenți să nu facă greșeli care ar putea provoca suspiciuni. De obicei, cei care iau acest tip de comportament de precauție intenționează să spioneze utilizatorii înregistrați pe Instagram, încercând să acționeze în umbră.

Verificați mesajele directe
ascunde mesaje directe instagram

Una dintre cele mai ușoare căi de a afla dacă un spammer se ascunde în spatele unui profil Instagram sau, în orice caz, un fake, este bine să verificați mesajele directe. Dacă un utilizator vă inundă cu mesaje care conțin link-uri și invitații pentru a cumpăra un fel de produs etc, este clar că acesta este un spammer sau, chiar mai rău, un adevărat scammer. Stați departe și blocați imediat utilizatorul în cauză.

Când verificați mesajele din contul vostru, acordați o atenție deosebită celor care vă cer să dezvăluiți informații personale, inclusiv fotografii și videoclipuri care vă portretizează pe voi sau pe membrii familiei voastre. De obicei acești utilizatori încearcă să-și captiveze încrederea în timp, probabil pretinzând că cunosc pe unii dintre prietenii voștri și, odată ce au reușit să se apropie de victimă, încearcă să fure informațiile pe care le caută.

Vă recomand să vă îndepărtați de cei care vă invită să dezvăluiți informații despre voi, mai ales dacă aceste informații sunt intime și ar putea chiar să le folosească pentru a vă șantaja. Sfatul pe care vi-l dau este să nu întrețineți nicio relație cu acești utilizatori și să nu dezvăluiți informații cu privire la sfera voastră privată. Un minim de bun simț nu doare niciodată!

Verificați lista de fani/follower

Dacă vedeți că un utilizator are mii de fani: la prima vedere ați putea crede că este un utilizator real, dar odată ce vedeți lista de fani, vă puteți gândi din nou că utilizatorii care urmăresc profilul în cauză nu au nici o legătură între ei de exemplu, aceștia ar putea să vină din diferite naționalități. În acest caz specific, este foarte probabil că aveți de-a face cu profilul unui spammer care a cumpărat follower în mod artificial, cu scopul de a fi mai credibil.

Dacă, însă, un utilizator are foarte puțini follower (sau chiar nici unul), profilul pe care îl monitorizați ar fi putut fi creat special pentru a spiona alți utilizatori, probabil prin trimiterea de mesaje directe (după cum am explicat deja mai sus). Din nou, atenția asupra originii la fani (dacă există) este esențială pentru identificarea identității profilului Instagram: dacă aproape toți utilizatorii care urmăresc profilul suspect provin din alte naționalități, deși utilizatorul folosește un nume românesc, ar trebui să începi să fii suspicios.

Cine se ascunde în spatele unui profil Instagram

După cum am menționat deja la început, nu puteți ști cu certitudine absolută cui aparține un cont (cu excepția profilurilor verificate). Singura modalitate de a afla este să întrebați utilizatorul (cu speranța că este sincer și spune adevărul despre identitatea sa!).

Este puțin probabil ca un spammer sau scammer să vă spună cine este, foarte probabil că nu veți putea să identificați adevărata identitate a utilizatorului în cauză. Cu toate acestea, datorită sfaturilor pe care le-am oferit, puteți să vă dați seama cel puțin dacă sunteți în fața unui utilizator de care să stați departe și puteți lua măsurile necesare pentru a vă proteja (de exemplu, puteți bloca utilizatorul în cauză / sau semnalați-l la Instagram).

Dacă doriți să descărcați poze sau videoclipuri de pe Instagram pe PC sau iPhone avem un articol dedicat acestui subiect. Descarcă poze și video de pe Instagram pe PC sau iPhone.