Cum poți vizualiza sau deschide fișiere SWF

Cum poți vizualiza sau deschide fișiere SWF. Dacă ați găsit un fișier care se termină cu extensia .swf, atunci probabil că citiți acest articol pentru că nu puteți să îl deschideți.

Cum poți vizualiza sau deschide fișiere SWF

Acest lucru se datorează faptului că aveți nevoie de software specific sau Adobe Flash activat în browser. Citiți cu atenție acest articol și veți învăța cum să vizualizați fișierele .swf pe PC sau laptop cu Windows.

Ce este un fișier SWF?

SWF reprezintă formatul Small Web Format, dar este denumit și ShockWave Flash datorită faptului că fișierele sunt create cu software-ul Adobe Flash Player.

Fișierele .swf pot include audio, video și animații, toate comprimate într-un mod care le face ușor de partajat online, prin urmare, denumirea Small Web Format.

Player-ul Flash este un format învechit, care va fi eliminat treptat, motiv pentru care Windows nu va reda în mod automat un fișier .swf.

Cum poți vizualiza sau deschide fișiere SWF în Internet Explorer

Puteți utiliza un browser web standard pentru a vizualiza fișierele .swf, dar acest lucru necesită Adobe Flash Player. Acum, acest lucru poate fi problematic, deoarece Player-ul Flash este un vector cunoscut de atacuri pentru hackeri și viruși, așa că este un plugin pe care majoritatea browserelor, inclusiv Chrome, îl blochează în mod implicit.

Sugestia noastră este să alegeți un browser, în acest caz Internet Explorer și să îl utilizați exclusiv pentru lucruri care necesită Player-ul Flash. În acest fel, știți când sunteți pe un browser care are această vulnerabilitate potențială și, prin urmare, poate acționa în consecință (practic, nu vizitați site-uri necunoscute și nu descărcați nimic).

Pentru a activa Player-ul Flash în IE11, deschideți aplicația și faceți clic pe opțiuni din colțul din dreapta sus, chiar în partea dreaptă la bara de căutare. Din meniul derulant care apare, selectați Manage add-ons, apoi pe următoarea pagină faceți clic pe Toolbars and Extensions.

Cum poți vizualiza sau deschide fișiere SWF în Internet Explorer

Derulați în lista de aplicații până când găsiți secțiunea Microsoft Windows Third Party Application Component. Aici ar trebui să vedeți Shockwave Flash Object.

Cum poți vizualiza sau deschide fișiere SWF în Internet Explorer lista de aplicatii

La Status, ar trebui să fie Disabled sau Enabled. Dacă este dezactivat, faceți clic pe butonul Enable din colțul din dreapta jos în fereastră, apoi faceți clic pe Close.

Acum deschideți Windows Explorer și găsiți fișierul .swf. Când ați făcut acest lucru, faceți clic dreapta pe el și selectați Open with… din meniu.

O fereastră intitulată How do you want to open this file? ar trebui să apară, și vă va cere să mergeți la Windows App Store. În loc să faceți acest lucru, faceți clic pe opțiunea More apps.

Cum poți vizualiza sau deschide fișiere SWF în Internet Explorer fisierul din calculator

Va apărea o listă de aplicații, selectați Internet Explorer și faceți clic pe OK.

Cum poți vizualiza sau deschide fișiere SWF cu internet explorer

Internet Explorer se va deschide și va începe să afișeze conținutul fișierului. Asta este, acum ar trebui să puteți vizualiza video, audio, animații și multe altele din fișierele .swf.

Program pentru deschidere fișiere SWF

Dacă preferați să utilizați un program special pentru a deschide fișierele .swf, atunci este simplu. Unul dintre cele mai populare programe este SWF File Player, programul este gratuit și este compatibil cu majoritatea versiunilor de Windows.

Player-ul SWF are o interfață de utilizator foarte simplă, va trebui doar să selectați fișierul pe care doriți să îl vizualizați, și apoi faceți clic pe Play. Chiar și cu Player-ul VLC puteți deschide fișierele SWF.

De asemenea, puteți utiliza diferite aplicații web, pentru a converti fișierele .swf cum ar fi în MP4, astfel încât să le puteți vedea pe orice dispozitiv. Pentru acest lucru puteți folosi Flabaco, Online Covert, sau Files Conversion.

Dacă nu știți ce este un fișier ISO sau cum se deschide o imagine ISO, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Ce este un fișier ISO și cum se deschide o imagine ISO.