Cum poți deschide fișiere RAR, ZIP,7-Zip sau ISO pe Mac

Cum poți deschide fișiere RAR, ZIP,7-Zip sau ISO pe Mac. Tocmai ați cumpărat un Mac și sunteți mândri de frumosul sistem operativ care rulează pe el. Durerea mare de cap a venit după ce ați încercat să deschideți fișiere în format RAR, ZIP,7-Zip sau ISO și ați observat că nu merge. Ei bine vom vorbi despre câteva programe care sunt în gradul de a deschide fișiere RAR, ZIP,7-Zip etc pe un Mac.

Cum poți deschide fișiere RAR, ZIP,7-Zip sau ISO pe Mac

BetterZip Quick Look Generator

Cum poți deschide fișiere RAR, ZIP,7-Zip sau ISO pe Mac BetterZip Quick Look Generator

Doriți să vizualizați conținutul unui fișier RAR fără să îl extrageți mai întâi? Dacă răspunsul este da, instalați BetterZip Quick Look Generator, este o extensie gratuită pentru Quick Look, care vă permite să vizualizați conținutul arhivelor comprimate fără a le extrage mai întâi. Acesta suportă fișiere RAR, ZIP 7-Zip, TAR, TGZ, TBZ, TZZ, GZip, BZip2, ARJ, LZH, ISO, CHM, CAB, CPIO, DEB și RPM.

Pentru a descărca BetterZip Quick Look Generator pe calculatorul vostru Mac, conectați-vă la site-ul oficial al software-ului și faceți clic pe primul link de sub BetterZip Quick Look Generator (legacy versions).

RAR Archiver

Cum poți deschide fișiere RAR, ZIP,7-Zip sau ISO pe Mac rar archiver

Pe lângă extragerea acestora, doriți să creați arhive RAR pe un Mac? În acest caz, puteți folosi RAR Archiver, o aplicație pe care o puteți cumpăra pentru 2,29 euro din App Store. Funcționarea sa este extrem de intuitivă.

Pentru a crea o arhivă RAR cu RAR Archiver, tot ce trebuie să faceți este să porniți aplicația prin apelarea acesteia din MacOS Launchpad (sau din Spotlight) și trăgând fișierele pe care doriți să le puneți în arhivă în fereastra care a apărut pe Desktop. Arhiva va fi salvată în folderul RAR Archiver din folderul /Users/numele_vostru/Library/Application Support/.

Pentru a extrage arhivele RAR, același lucru: glisați fișierele în fereastra programului și conținutul lor va fi extras în folderele din RAR Archiver.

Dacă doriți să modificați dosarul în care RAR Archiver extrage fișierele sau salvează arhivele RAR pe care le creează, accesați menu RAR Archiver> Preferences situat în partea stângă sus, în fereastra care se deschide, alegeți una dintre opțiunile disponibile în meniu Save Folder.

Deschide fișiere RAR, ZIP,7-Zip sau ISO pe Mac cu Keka

Cum poți deschide fișiere RAR, ZIP,7-Zip sau ISO pe Mac Keka

Un alt program pe care ar trebui să-l încercați este Keka, care vă permite nu numai să deschideți fișiere RAR pe Mac, ci și să creați arhive în 7z, Zip, Tar, Gzip, Bzip2, DMG, ISO. Este complet gratuit, open source și foarte ușor de utilizat. În cazul în care după ce l-ați probat doriți să sprijiniți programul, puteți trimite o donație dezvoltatorilor sau puteți cumpăra versiunea software disponibilă pe Mac App Store, care costă 2,29 euro.

Pentru a descărca versiunea gratuită Keka pe computer, conectați-vă la site-ul aplicației și faceți clic pe butonul Download. Apoi deschideți pachetul dmg care conține programul și trageți pictograma acestuia în dosarul Applications din MacOS.

Cum poți deschide fișiere RAR, ZIP,7-Zip cu StuffIt Expander

Cum poți deschide fișiere RAR, ZIP,7-Zip sau ISO pe Mac StuffIt Expander

Dacă aveți nevoie să extrageți mai multe arhive în același timp, puteți să încercați StuffIt Expander care arată o pictogramă la îndemână pe desktop și extrage, într-un dosar ales de utilizator, toate arhivele puse în el.

Pentru instalare, conectați-vă la această pagină Web și faceți clic pe butonul Vizualizare din App Store, pentru a deschide Mac App Store. Apoi apăsați pe butonul Get / Install the app, introduceți parola ID-ului vostru Apple (dacă este necesar) și așteptați să se finalizeze descărcarea și instalarea software-ului.

Când operația este finalizată, porniți programul, și trageți arhivele RAR care urmează să fie extrase pe caseta neagră care apare pe desktop. Fișierele vor fi extrase în foldere create în căile sursă ale arhivelor selectate. Se acceptă următoarele tipuri de arhive: ZIP, RAR, TAR, GZIP și BZIP.

Dacă doriți să modificați comportamentul implicit la StuffIt Expander și să alegeți dosarul în care să extrageți fișierele, porniți programul și selectați elementul Preferences din meniul StuffIt Expander situat în partea stângă sus.

În fereastra care se deschide, selectați fila Expander, extindeți meniul Expand arhive din meniul derulant și selectați una dintre opțiunile disponibile între locația Ask și Specify: în primul caz, StuffIt Expander va cere de fiecare dată în care dosar să extragă o arhivă; în cel de-al doilea, puteți seta o cale de utilizat ca un folder implicit în care să extrageți fișierele din arhive.

The Unarchiver

Cum poți deschide fișiere RAR, ZIP,7-Zip sau ISO pe Mac The Unarchiver

The Unarchiver este una dintre cele mai descărcate aplicații gratuite de la Mac App Store. Motivul? Simplu: este un software care face un singur lucru: extrage arhive comprimate, și o face bine.

Suportă fișiere RAR standard, cele împărțite în mai multe volume și cele protejate prin parola; deschide fișiere ZIP, fișiere 7Z și multe alte formate comprimate de arhivă. De asemenea, vă permite să extrageți conținutul fișierelor ISO și BIN și fișierele executabile pentru Windows (EXE). Pentru a descărca programul clic aici

Dacă doriți să deschideți fișierele exe pe Mac, avem un articol dedicat acestui subiect aici.Cum să deschizi fișierele exe pe Mac foarte ușor și simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *