Cum oprești redarea automată a videoclipurilor în Chrome

Redarea video de îndată ce încărcați o pagină Web poate fi enervantă, mai ales dacă vă aflați în public sau pe o conexiune de date mobilă. Iată cum oprești redarea automată a videoclipurilor în Chrome.

redarea automată a videoclipurilo

Cea mai recentă actualizare a browserului Google Chrome (Chrome 66) dezactivează redarea automată a conținutului media de pe web, dar despre blocarea totală a videoclipului automate? Din fericire, procesul este foarte ușor: iată cum să opriți redarea automată a videoclipurilor, indiferent dacă utilizați un browser desktop sau mobil.

Cum oprești redarea automată a videoclipurilor în Chrome

  1. Lansați Chrome.
  2. Introduceți chrome://flags/#autoplay-policy în bara de adrese și apăsați Enter.
  3. Dați clic pe meniul derulant de lângă politica Autoplay, care ar trebui să afișeze în prezent opțiunea Implicit
  4. Selectați „Activarea documentului este necesară
  5. Faceți clic pe butonul „Relansați acum” din partea de jos a paginii.

Blocarea automată a redării audio în Chrome

Pentru puțin timp, a fost ușor să opriți instantaneu sunetul în Chrome făcând clic cu butonul din dreapta pe o filă din browser și selectând acea opțiune, dar acum Google pune sunetul pe mute implicit. Această modificare se găsește în versiunea 66 la Chrome.

Într-un browser desktop puteți verifica dacă aveți cea mai recentă versiune prin lansarea Chrome, tastând chrome://settings/help și apăsând Enter.
Dacă nu aveți cea mai recentă versiune, Chrome ar trebui să se actualizeze automat și apoi să vă solicite să relansați browserul. Asigurați-vă că ați salvat mai întâi formularele deschise.

Pe un smartphone, verificați Google Play sau App Store pentru toate actualizările disponibile.