Cum folosești Windows 95 pe PC sau laptop

Cum folosești Windows 95 pe PC sau laptop. Windows 95 a fost una dintre primele versiuni de Windows lansate în 1995, aproape 23 de ani în urmă. Windows 95 a fost succesorul Windows 3.1X și a adus o mulțime de caracteristici noi. Sprijinul oficial la Windows 95 sa încheiat în 2001 și nu mai este disponibil acum.

Cum folosești Windows 95 pe PC sau laptop

Dar dacă doriți să încercați modul în care sistemul de operare funcționa 23 de ani în urmă, puteți rula o versiune portabilă de Windows 95 pe PC sau laptop, aceasta funcționează pe toate versiunile de Windows.

Ce este bun la această versiune de Windows 95 este că rulează și într-o mașină virtuală. Aplicația vă permite să experimentați sistemul operativ Windows 95 original de la Microsoft și nu trebuie să instalați nimic. Deci, în cazul în care nu ați experimentat sistemul de operare, aceasta este o soluție bună pentru a încerca sistemul.

Aplicația vine într-un fișier zip și este complet portabil, deci trebuie doar să dezarhivați arhiva și să executați fișierul exe.

Cum folosești Windows 95 pe PC sau laptop Portable Windows 95

De asemenea, puteți introduce o imagine pe floppy (.img) pentru a deschide fișierele externe. Aplicația vă permite, de asemenea, să instalați programe și, să vă reinițializați mașina virtuală în starea inițială, dacă ceva nu merge bine.

Aplicația este în principiu pentru scop distractiv și nu are funcționalitatea completă a sistemului de operare. Este gratuită pentru descărcare și utilizare, și merită o încercare dacă doriți să știți cum arăta sistemul operativ Windows 95 cu 23 de ani în urmă.

Pentru a descărca aplicația, conectați-vă la site-ul Github, și derulați în jos până la secțiunea Download. Apoi alegeți sistemul operativ Windows, Linux sau macOS, pentru Linux faceți clic pe deb, 64-bit, pentru Windows Standalone, 32-bit sau Standalone, 64-bit iar pentru macOS faceți clic pe Standalone.

Dacă nu știți cum se transferă fișiere din telefonul Android pe PC, prin scanarea unui cod QR, avem un articol care explică pas cu pas cum să faceți acest lucru aici. Transferă poze de pe telefon pe calculator cu Windows 10.