Cum elimini aplicația Xbox din Windows 10

Cum elimini aplicația Xbox din Windows 10 ? Deși este un instrument util pentru gameri, nu toată lumea are nevoie de aplicația Xbox. Problema apare atunci când încercați să dezinstalați aplicația prin mijloacele obișnuite și vedeți că nu este posibil.

Cum elimini aplicația Xbox din Windows 10

În timp ce credeți că nu puteți dezinstala aplicația Xbox, există o modalitate rapidă și ușoară de a elimina aplicația fără a utiliza software terță.

La ce folosește aplicația Xbox?

Înainte de a vă explica cum să eliminați aplicația Xbox în Windows 10, să explicăm mai întâi de ce Microsoft a luat decizia de a adăuga aplicația implicită în Windows 10. În urma introducerii sale, aplicația Xbox a devenit din ce în ce mai puternică ca hub pentru cei care joacă pe Xbox One și pe PC.Aplicația Xbox vă permite să jucați jocuri multiplayer cu prietenii Xbox One.

De asemenea, permite jucătorilor să joace de la distanță pe Xbox One ideal pentru cei care un singur televizor și mai multe persoane pentru a juca. Pur și simplu conectați controlerul Xbox One la PC, după ce ați activat aceasta funcție veți avea acces la biblioteca de jocuri Xbox One ori de câte ori doriți.

Se poate salva pe PC capturile de ecran sau clipuri video din Xbox One? Da puteți să răsfoiți și să descărcați capturile voastre prin intermediul aplicației Xbox, care este pregătită pentru partajarea pe rețelele de socializare dar și pe YouTube.

Cum să dezinstalezi aplicația Xbox în Windows 10

Desigur, indiferent de ceea ce oferă aplicația Xbox, vor exista întotdeauna motive să o dezinstalați.

Vestea bună este că, dacă trebuie să eliminați aplicația Xbox de pe PC-ul cu Windows 10, este un proces destul de simplu, care ar trebui să dureze mai puțin de două minute.

  1. Deschideți bara de căutare în Windows 10 și tastați PowerShell.
  2. Faceți clic dreapta pe aplicația PowerShell și faceți clic pe „Run as administrator„.
  3. Tastați următoarea comandă și apăsați tasta Enter:
    Get-AppxPackage Microsoft.XboxApp | Remove-AppxPackage
  4. Așteptați până la terminarea procesului. Ar trebui să dureze doar câteva secunde .
  5. Tastați exit și apăsați tasta Enter pentru a ieși din PowerShell.

Si asta e! Aplicația Xbox ar trebui să dispară din sistemul vostru de operare, deși nu este o schimbare permanentă, majoritatea upgrade-urilor de sistem pot reinstala aplicația. Dacă apare, pur și simplu urmați pașii de mai sus, dacă vă răzgândiți în viitor, pur și simplu mergeți la magazinul Microsoft pentru a descărca și instala aplicația.

Iar dacă doriți să dezinstalați Game Bar și DVR în Windows 10 avem un articol aici. Cum se elimină Game Bar și DVR în Windows 10.