Cum aflu ce procesor am pe laptop sau PC

Cum aflu ce procesor am pe laptop sau PC. În acest articol vom vorbi despre cum puteți afla ce procesor (CPU) aveți pe calculator sau laptop.

Cum aflu ce procesor am pe laptop sau PC

Fiecare calculator conține cel puțin un procesor, cunoscut și ca CPU sau unitate centrală de procesare. CPU-ul calculatorului vostru este probabil realizat de Intel sau AMD. Iată cum puteți vedea ce CPU aveți și cât de rapid este.

Nu aveți nevoie de un utilitar pentru informații despre sistem. Windows-ul arată acest lucru în mai multe locuri diferite.

Cum aflu ce procesor am pe calculator

Pentru a găsi aceste informații în Windows 10, navigați la Settings > System > About. Priviți sub Device specifications. Numele procesorului și viteza acestuia sunt afișate în partea dreaptă la Processor.

Puteți apăsa tasta Windows + I pentru a deschide rapid aplicația Settings. De asemenea, puteți apăsa tasta Windows, tastați About pentru a căuta meniul Start pentru acest ecran de setări și faceți click pe comanda rapidă care apare About This PC.

Cum aflu ce procesor am

Managerul de activități din Windows 10 afișează și informații detaliate despre procesor. Faceți click dreapta pe bara de activități și selectați Task Manager sau apăsați Ctrl + Shift + Esc pentru a lansa aplicația. Faceți click pe fila Performance și selectați CPU. Veți vedea numele și viteza CPU-ului. (Dacă nu vedeți fila Performance, faceți click pe More Details.)

De asemenea, veți vedea date despre utilizarea procesorului în timp real și alte detalii, inclusiv numărul de nuclee pe care CPU-ul computerului le are.

viteza la procesor laptop sau PC

Utilizatorii de Windows 7 sau Windows 10 pot găsi aceste informații în Control Panel. Mai exact, este în panoul sistemului. Navigați la Control Panel > System and Security > System.

Modelul și viteza la procesor sunt afișate în partea dreaptă la Processor sub titlul System.

ce procesor am pe laptop

Dacă Windows-ul nu pornește, puteți găsi în continuare aceste informații în mai multe moduri. Documentația computerului vostru include probabil detalii despre specificațiile sistemului, sau este posibil ca aceste informații să fie afișate pe ecranul cu setările firmware-ului BIOS sau UEFI.

Program de aflat procesorul

Program de aflat procesorul

Cel mai bun program de aflat procesorul din calculator sau laptop este CPU-Z. Acest program îl puteți descărca gratuit și vă permite să vedeți lista completă a tuturor componentelor hardware din calculator, inclusiv procesorul.

Pentru download accesați site-ul cpuid și faceți click pe butonul SETUP • ENGLISH, pe pagina care se deschide va trebui să faceți click pe DOWNLOAD NOW!.

După ce ați descărcat programul pe PC sau laptop instalați-l și porniți-l. Ca să aflați ce procesor are PC-ul sau laptopul vostru, selectați fila CPU și veți vedea informațiile despre procesor. Dacă căutați alternative la acest program puteți încerca AIDA64 sau Sys Information.

Dacă nu știți ce placă video aveți în PC, avem un articol care vă poate fi de folos. Află ce placă video ai în PC sau laptop cu Windows 7/10.