Cum afli cine cântă o melodie online sau cum se numește melodia

Vom vorbi despre câteva moduri despre cum afli cine cântă o melodie online sau cum se numește melodia. Se întâmplă de multe ori să fiți într-un bar, în restaurant sau chiar în bucătărie și auziți o melodie la radio dar nu vă puteți aminti cum se numește sau cine cântă melodia. Totuși, ajutorul este disponibil, deoarece smartphone-ul, tableta sau PC-ul vostru pot repede găsi acest lucru.

Cum afli cine cântă o melodie online sau cum se numește melodia

Folosind Siri pe iOS și macOS

Dacă aveți la dispoziție iPhone-ul, iPad-ul sau Mac-ul, atunci veți putea afla detalii despre melodia care cântă . Pe dispozitivul vostru iOS deschideți Siri, fie prin a spune „Hei, Siri„, fie prin apăsarea și menținerea butonului Home .Când Siri se deschide, pur și simplu întrebați: „What song is this?”

Asistentul digital va asculta melodia, apoi vă va spune titlul, artistul și vă va da un link dacă este disponibil către iTunes.

Dacă aveți un Mac care rulează MacOS Sierra, atunci veți putea să utilizați Siri în același mod. Cu melodia care cântă , accesați Dock-ul și faceți click pe pictograma Siri. Când apare fereastra, întrebați: „What song is this?” Și, sperăm, că o să aflați.

Utilizând Asistentul Google pe Android

La fel ca Siri pe iOS, Google are propriile sisteme care pot identifica rapid piste muzicale. Dacă nu îl aveți deja pe dispozitiv, mergeți la Magazin Google Play și descărcați Google Assistant.

Cum afli cine cântă o melodie online sau cum se numește melodia Asistentul Google

Odată instalat, lansați aplicația și întrebați: „what song is this?„. După un timp scurt de analiză a piesei, Asistentul Google va furniza detaliile relevante și, în multe cazuri, și linkurile către diferite servicii muzicale care oferă melodia.

Aplicații de recunoscut melodii

Dacă asistentul încorporat nu reușește să recunoască piesa, puteți întotdeauna să încercați aplicații terță parte care vor face acest lucru pentru voi.

  • Shazam, aplicație disponibilă pentru dispozitive iOS și dispozitive Android
  • SoundHound, aplicație disponibilă pentru dispozitive iOS și dispozitive Android

Poate Cortana să recunoască muzica?

Dacă vă întrebați de ce Cortana nu mai poate recunoaște cântecele, aflați că Microsoft a închis serviciul de streaming Music Groove la sfârșitul anului 2017. Identificarea unei piese în curs de redare acum vă va duce la o pagină cu rezultatele căutării pe web care include fraza pe care ați folosit-o sau returnează un mesaj „Song not recognized„.

Utilizatorii Windows nu au noroc, datorită faptului că Shazam, a închis obloanele pentru Windows și Windows Phone, lăsând aplicația defunctă.

Cei care au deja instalat Shazam pe dispozitivele lor, ar trebui să vadă că funcționează în continuare, dar aplicația nu mai este disponibilă în magazinele respective pentru o nouă descărcare. Acest lucru nu lasă utilizatorilor Windows o cale ușoară de identificare a melodiilor, cu excepția cazului în care aceștia folosește Android sau iOS.

Dacă nu știți cum să înregistrați o casetă audio pe calculator, vă sfătuiesc să citiți un articol separat. Înregistrare de pe caseta audio pe calculator.