Cum afli adresa IP la imprimantă în Windows

Cum afli adresa IP la imprimantă în Windows. Vom vorbi despre cum puteți afla adresa IP la imprimanta pe un PC sau laptop.

Cum afli adresa IP la imprimantă în Windows

Conectarea la o imprimantă wireless ar trebui să fie simplă. Faceți clic pe Start, apoi mergeți în Control Panel și apoi Printers. Faceți clic dreapta pe imprimantă și selectați proprietățile. Accesați fila Ports și prima coloană pe care o veți vedea va afișa adresa IP a imprimantei.

Dacă imprimanta este conectată la router prin cablu USB, routerul va acționa ca server de imprimantă. iMac-ul nu se va conecta direct la imprimantă, pentru că nu are o adresă IP proprie, ci la serverul de imprimantă de pe router.

Adresa IP a serverului de imprimantă va fi, cel mai probabil, aceeași ca adresa IP a routerului. Pentru a găsi adresa IP a routerului, deschideți un prompt de comandă din Windows din meniul Start. Apoi tastați ipconfig și apăsați Enter. Adresa IP va fi afișată sub intrarea marcată Default Gateway.

Dacă imprimanta voastră este conectată la un PC Windows și trebuie să fie partajată cu un iMac, procesul se implică puțin mai mult. Deoarece este conectată prin USB, trebuie să fie partajată de PC-ul la care este conectat. De asemenea, PC-ul Windows trebuie să fie pornit pentru ca imprimanta partajată să fie accesibilă prin rețea.

Mac-urile utilizează un protocol diferit pentru PC-urile Windows, denumit LPD, pentru a imprima prin intermediul unei rețele. Pentru ca iMac să vă poată vedea imprimanta, va trebui mai întâi să activați acest protocol.

Faceți clic pe butonul Start și tastați „Turn Windows features on” în caseta de căutare. Această opțiune va apărea ca unul dintre rezultatele căutării. Selectați-l și faceți clic pe „+” de lângă „Print and Document Services„. Căutați „LPD Print Service” și bifați caseta pentru activare.

Asigurați-vă că partajarea imprimantei este activată în Windows 7 prin deschiderea panoului de control și selectarea „Network and Sharing Center„. Faceți clic pe „Change advanced sharing settings„, apoi dați clic pe săgeata în jos de lângă „Home or Work” pentru a extinde detaliile pentru profilul vostru de rețea .

Asigurați-vă că partajarea de fișiere și imprimante este activată prin selectarea opțiunii „Turn on file and printer sharing„, apoi salvați modificările și ieșiți. Este posibil să vi se solicite introducerea unei parole de administrator pentru a finaliza acest pas.

Accesați secțiunea „Devices and Printers” din Control Panel și găsiți imprimanta pe care doriți să o partajați. Faceți clic dreapta pe ia și selectați Printer Properties. Acum, selectați fila Sharing și bifați caseta marcată „Share this printer‘”.

Dați imprimantei un nume în câmpul Share name field. Acesta ar trebui să fie un nume scurt și să nu conțină caractere sau spații speciale, ceea ce ar putea confunda alte calculatoare care încearcă să acceseze imprimanta în special Mac-urile.

Dacă nu știți cum să deschideți porturile la router, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Deschide porturile la router port forwarding.