Creează fonturi personalizate pe Windows, Mac și Linux

Creează fonturi personalizate pe Windows, Mac și Linux. Doriți să creați fonturi personalizate pe care să le utilizați cu orice ocazie? Gândiți-vă că fonturile sunt fundamentale pentru succesul comercializării unui produs și a unui serviciu.

Creează fonturi personalizate pe Windows, Mac și Linux

De fapt, folosind un font necorespunzător sau unul care nu este în măsură să îmbunătățească cât mai mult posibil logo-ul, riscați să le oferiți clienților o impresie proastă, făcând aspectul mărcii să nu fie foarte potrivit pentru tipul de activitate desfășurat sau, totuși, neprofesional.

Ținând cont de aceasta, dacă nu doriți să alegeți dintre diversele colecții de fonturi disponibile în mod implicit pe calculatorul vostru, sau să căutați și să descărcați fonturi gratuite de pe internet, puteți lua în considerare ideea de a utiliza un program cum ar fi BirdFont.

Creează fonturi personalizate pe Windows

BirdFont este un program freeware, și poate fi utilizat pe toate sistemele de operare Windows, Mac OS X și Linux care, de fapt, vă permite să creați fonturi personalizate începând practic de la zero și folosind grafică vectorială.

Pentru a crea un font personalizat, pur și simplu deschideți programul și selectați New din fila Menu. BirdFont vă permite să creați atât caractere alfanumerice, cât și speciale, selectându-le pe cele dorite prin simpla derulare a mouse-ului.

Făcând dublu click pe un anumit caracter, deschideți fila de editare, unde puteți începe să creați propriile fonturi personalizate, desenând cu instrumentul special și utilizând butonul dreapta al mouse-ului pentru a seta punctele și liniile. În plus față de instrumentul special pentru desen, printre resursele și comenzile disponibile pentru crearea fonturilor, există și alte instrumente pe care majoritatea utilizatorilor le vor aprecia cu siguranță.

Odată ce desenul a fost finalizat, este posibil să faceți click pe butonul dreapta al mouse-ului pentru a vizualiza rezultatul final obținut și înainte de a continua salvarea lucrării, o previzualizare a fontului poate fi vizualizată selectând elementul Preview din meniu.

Rețineți că programul vă permite, de asemenea, să importați și să exportați fișiere în format TTF, EOT și SVG.

Download BirdFont pentru fonturi personalizate

Pentru download BirdFont pe calculator, accesați site-ul oficial al programului birdfont.org și dați click pe butonul Download (în partea stângă sus). Pe pagina care se deschide, în partea de jos, dacă nu doriți să donați bani pentru a descărca programul, lăsați caseta goală la I choose to pay și dați click pe butonul Continue.

Download BirdFont pentru fonturi personalizate

După ce dați click pe butonul Continue, o nouă pagină se va deschide de unde puteți descărca programul. În funcție de sistemul vostru operativ alegeți versiunea compatibilă. Dacă utilizați Windows 10 dați click pe birdfont-3.32.0-free.exe, pentru Windows 7 dați click pe birdfont-3.23.2-free.exe, pentru Windows Vista birdfont-2.13.0.exe.

De asemenea, programul poate fi folosit și pe Mac OS birdfont-3.32.0-free.dmg sau Linux birdfont-3.32.0-free.flatpak.

BirdFont pentru windows 10

În mod alternativ, programul BirdFont îl puteți descărca de pe site-ul softpedia. Deci, accesați site-ul softpedia și dați click pe butonul Download Now, în fereastra care apare pe ecran dați click pe link-ul cu sistemul de operare pe care îl aveți instalat pe calculator.

Vă întrebați cum puteți transfera fișiere între 2 calculatoare? Dacă răspunsul este da, vă sfătuiesc să aruncați o privire la cum transfer fișiere între 2 calculatoare prin wireless.