Corectează sau elimină scurtăturile corupte de pe desktop

Corectează sau elimină scurtăturile corupte de pe desktop. Vom vorbi despre un program gratuit care vă ajută să corectați sau să eliminați scurtăturile corupte de pe desktop și din meniul Start.

Corectează sau elimină scurtăturile corupte de pe desktop

Cu toții avem tendința de a crea comenzi rapide pe desktop-ul nostru ca aplicații preferate și fișiere pentru acces rapid, fără a fi nevoie să accesăm locația lor reală pe calculator.

Deși uneori, în timp ce mutați un fișier sau un program dintr-o locație în alta, puteți pur și simplu să uitați să re-atașați linkul către elementul asociat. Dacă vă confruntați adesea cu această problemă sau aveți diverse comenzi rapide corupte pe desktop sau în meniul Start, puteți rezolva problema cu programul gratuit ShortcutsMan.

Corectează sau elimină scurtăturile corupte de pe desktop

ShortcutsMan este un program foarte mic care scanează automat toate comenzile rapide de pe desktop și din meniul Start, le evidențiază cu rosu pe cele corupte și vă oferă opțiuni pentru a le corecta sau șterge.

Împreună cu furnizarea de informații detaliate despre elemente, programul vă permite în mod convenabil să eliminați sau să rezolvați scurtăturile corupte sau să creați un HTML, XML sau un registru text al link-urilor selectate pentru acțiunile ulterioare. Programul ShorcutsMan este dezvoltat de NirSoft, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de utilitare Windows cunoscut pentru crearea de aplicații simple, dar intuitive.

Când porniți programul ShorcutsMan, acesta începe să scaneze sistemul vostru și vă prezintă o listă cu toate comenzile rapide care se află în prezent pe desktop și în meniul Start. Din moment ce scurtăturile corupte sunt evidențiate în roșu, le puteți identifica cu ușurință.

Acest lucru este util mai ales dacă aveți multe comenzi rapide în listă. Informațiile pot fi vizualizate sub diferite coloane din interfața programului, cum ar fi numele, starea, calea fișierului, locația pe hard disk, data cu ultima modificare etc.

scurtăturile corupte

Instrumentul vă permite, de asemenea, să corectați sau să eliminați scurtăturile din listă. Tot ce trebuie să faceți este să marcați elementele din listă și să selectați acțiunea preferată din meniul contextual. Puteți face, de asemenea, ca programul să selecteze toate scurtăturile corupte făcând click pe Selectează scurtăturile deteriorate din meniul contextual.

În plus, puteți elimina toate scurtăturile simultan. Rezolvă scurtăturile selectate este o funcție destul de interesantă, aceasta încearcă să reconecteze automat link-ul la fișierul său țintă, în cazul în care acesta a fost mutat într-o altă locație pe hard disk.

Pe lângă faptul că îl puteți utiliza prin interfață, programul poate fi utilizat și din Linia de comandă, din care pot fi efectuate diferite operațiuni fără a fi nevoie să folosiți interfața.

Lista completă cu comenzile programului este disponibilă pe site-ul web NirSoft.net. ShortcutsMan este un program portabil și funcționează pe versiunile de 32 și 64 biți cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 și Windows 8.

Download ShortcutsMan

Pentru download acest program care corectează sau elimină scurtăturile corupte de pe desktop sau din meniul Start dați click pe acest link. Pe pagina programului, derulați în jos pe pagină și dați click pe link-ul Download ShortcutsMan.

Normal programul este în limba engleză, dar dacă doriți îl puteți utiliza în limba română. Pentru acest lucru, tot pe pagina de unde ați descărcat programul derulați în jos până când găsiți Language. Dați click pe link-ul Romanian, și salvați fișierul shman_romanian.zip în calculator, extrageți arhiva și copiați fișierul shman_lng.ini în folderul programului ShortcutsMan.

Dacă nu puteți descărca programul de pe site-ul oficial, îl puteți descărca de pe site-ul softpedia. Pe pagina programul dați click pe butonul Download Now (butonul în găsiți în partea stângă sus) apoi dați click pe link-ul External Mirror 1, așteptați câteva secunde și salvați fișierul shman.zip în calculator.