Controller-ul Xbox nu se conectează

Controller-ul Xbox nu se conectează. Controller-ul vostru de la Xbox One nu se aprinde? Aceasta este o problemă enervantă cu care se confruntă o mulțime de utilizatori. În timp ce controller-ele wireless de astăzi sunt mai convenabile decât cele cu cabluri, chiar și acestea au destule probleme.

Controller-ul Xbox nu se conectează

În acest articol, vă voi explica cum să remediați problemele cu controller-ul Xbox One atunci când nu se conectează, nu se sincronizează sau nu se aprinde deloc.

Controller-ul Xbox nu se conectează

Dacă nu puteți să conectați controller-ul Xbox One la consolă, ar trebui să verificați câteva probleme. Aveți un alt controller conectat la consola voastră? Trebuie să știți că pe Xbox One puteți conecta maxim opt.

Țineți butonul Xbox de pe controller și deconectați-l. Apoi încercați să conectați din nou controller-ul. De asemenea, nu uitați că puteți asocia doar un singur controller simultan la Xbox One. Dacă mergeți acasă la un prieten și asociați controller-ul la Xbox-ul său, atunci când vă întoarceți acasă va trebui să-l reasociați din nou cu dispozitivul vostru . Acest lucru se aplică și atunci când conectați controller-ul Xbox One la un PC și apoi încercați să-l utilizați din nou pe consolă.

Controller-ul Xbox se deconectează

Ce faceți dacă controller-ul Xbox nu se deconectează? Acest lucru poate strica o mare sesiune de jocuri multiplayer și este extrem de frustrant. Nu uitați că are o funcție de economisire a bateriei dacă nu îl utilizați timp de 15 minute. Aceasta nu este o problemă atunci când jucați jocuri, sau când folosiți Xbox One ca centru multimedia.

Dar, ca să rămână conectat, va trebui să apăsați din când în când un buton, altfel va trebui să îl reconectați din nou apăsând butonul Xbox. Cu toate acestea, dacă aveți o problemă cu deconectarea, probabil că se întâmplă mult mai frecvent decât la fiecare 15 minute. În acest caz, puteți încerca câțiva pași de depanare.

Este important să vă asigurați că bateriile sunt încărcate atunci când aveți această problemă. Atingeți butonul Xbox pentru a reveni la meniul Home, apoi căutați pictograma bateriei în colțul din dreapta sus. Dacă sunt descărcate, înlocuiți-le sau încărcați-le.

Pentru deconectările frecvente, încercați să vă apropiați de consolă și vedeți dacă acest lucru schimbă ceva. De asemenea, ar trebui să dați deoparte obiectele dintre controller și consolă, cum ar fi laptopul, rafturi metalice etc.

Butonul Xbox începe să clipească

Dacă apăsați butonul Xbox de pe controller și acesta clipește, acest lucru indică de obicei că controller-ul vostru nu este asociat cu consola. Așa cum am menționat mai sus, acest lucru se poate întâmpla atunci când conectați controller-ul la un alt sistem.

Dacă controller-ul nu se împerechează din buton, încercați să utilizați un cablu micro-USB. Pur și simplu conectați cablul la un port USB la consolă și conectați celălalt capăt la controller, apoi țineți butonul Xbox de pe controller apăsat pentru câteva secunde.

Dacă acest lucru nu reușește să rezolve problema, ar trebui să reporniți consola. Apăsați și mențineți apăsat butonul de pornire timp de 10 secunde. Apoi apăsați-l din nou pentru repornire.

Controller-ul Xbox nu se aprinde

Controller-ul vostru Xbox nu se aprinde? Aceasta este o altă problemă care poate fi rezolvată cu soluții similare celor de mai sus. Dacă controller-ul vostru Xbox One nu se aprinde, mai întâi, asigurați-vă că bateriile nu sunt descărcate. Dacă bateriile sunt descărcate, controller-ul nu se va aprinde deloc.

Dați jos capacul posterior și înlocuiți cele două baterii AA, apoi încercați din nou. De asemenea, puteți achiziționa un Play and charge kit pentru a reîncărca bateriile reîncărcabile. Pe eMAG găsiți începând de la 144,00 Lei.

Dacă ați schimbat bateriile și tot nu funcționează, încercați acest lucru:

  • Opriți consola Xbox One complet, apăsând și ținând apăsat butonul de pornire din față timp de 10 secunde.
  • Deconectați cablul de alimentare de la consolă pentru câteva minute.
  • Utilizați un cablu micro-USB care știți că este bun (încercați și alte cabluri dacă primul nu funcționează) pentru a conecta controller-ul la Xbox.
  • Conectați cablul de alimentare la Xbox și porniți-l folosind butonul de pornire. Nu apăsați nimic pe controller până când consola nu este complet pornită.
  • Apoi apăsați butonul Xbox și vedeți dacă funcționează.

Alte metode dacă controller-ul Xbox nu se conectează

Cu soluțiile de mai sus ar trebui să rezolvați problema de conectare, dar, dacă controller-ul încă nu funcționează, iată alte soluții pe care le puteți încerca.

Actualizează firmware-ul controlerului

Controlerul Xbox One are un firmware care primește actualizări uneori. Cu toate că nu le obțineți des, firmware-ul corupt sau învechit poate provoca probleme de deconectare.

Controlerul îl puteți actualiza apăsând butonul Xbox. Accesați System> Settings> Devices & streaming> Accessories. Selectați controlerul, apoi alegeți Device info> Firmware version pentru a verifica actualizările.

Deconectează alte dispozitive

Uneori, dispozitivele externe conectate la Xbox One, pot provoca probleme de conectare. Dacă aveți un hard disk extern, o tastatură sau un periferic similar conectat la Xbox, încercați să îl deconectați și conectați din nou controlerul.

Conectează un alt controller

Încercați să conectați un alt controler (cu baterii încărcate). Dacă funcționează bine, atunci este controller-ul de vină. Dar dacă amândouă au probleme, atunci problema este de la consolă. În acest caz, pentru mai multe detalii puteți consulta site-ul Microsoft.

Cum schimbi tipul NAT pe Xbox One (NAT type).