Telefon scapăt în apă cum se poate repara

Telefon scapăt în apă, cum se poate repara? Dacă ați scăpat telefonul în apă, indiferent dacă este un telefon Android sau un iPhone mai vechi, trebuie să știți că în multe cazuri îl puteți recupera. Indiferent cum sau unde a căzut telefonul să se ude, citiți acest articol cu atenție și încercați să-i oferiți dispozitivului o reparație simplă.

 

uscare telefon

Telefon scapăt în apă

telefon anchis

Este de știut apa dăunează electronicii, dar scurtul care se poate provoca este dacă încercați să îl porniți în timp ce are apă în el. Asigurăți-vă că telefonul este complet uscat înainte să îl porniți, chiar dacă de multe ori un telefon scapăt în apă, și luat repede arată ca și cum apa nu ar fi pătruns în interior. Se poate că pe moment telefonul funcționează perfect dar la prima repornire va da probleme, dacă apa a pătruns în interior.

Dezasamblați telefonul

desfacere telefon

Scoateți carcasa, card-ul SD, cartela SIM, bateria, și orice alte elemente care sunt atașate la telefon. Dacă nu știți cum să faceți acest lucru, și aveți nevoie de instrucțiuni despre cum să vă dezasamblați telefonul, faceți o căutare pe Google cu modelul telefonului. Cu siguranță o să găsiți multe tutoriale video, și vă vor ajuta să faceți acest lucru.

Uscă telefonul

uscarea

Folosiți ceva care poate sufla aer, dacă nu aveți prin casă nimic, pur și simplu cu gura suflați tare pentru a îndepărta apa din colțurile și crenelurile telefonului. După ce ați suflat sau folosit un obiect pentru a îndepărta apa, lăsați telefonul în fața unui ventilator cu căldura scăzută timp de 48 de ore.

Nu încercați să porniți telefonul dacă nu sunteți siguri că nu mai există nicio picătură de apă în el. De multe ori se poate recupera un telefon scăpat în apă, dar anumite componente nu vor funcționa de exemplu, ecranul se va vedea mai întunecat, sau doar o porțiune din el, sau butonul de pornire poate să nu mai funcționeze.

Dacă nu știți cum să porniți un telefon cu butonul de pornire stricat, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Cum se pornește telefonul Android cu butonul power stricat.