Ce fac dacă am uitat modelul de deblocare la telefon

Ce fac dacă am uitat modelul de deblocare la telefon. Desigur este bine să utilizați o măsură de securitate pentru a vă proteja de accesul neautorizat la smartphone-ul sau tableta voastră Samsung cu Android, indiferent dacă utilizați un model, un cod PIN, o parolă sau face lock. Dar ce fac atunci când am uitat modelul de deblocare la telefon?

Ce fac dacă am uitat modelul de deblocare la telefon

Dacă v-ați uitat modelul, PIN-ul sau parola și nu puteți intra în telefon, nu vă faceți griji, nu este totul pierdut. Vom vedea câteva moduri potențiale în care puteți accesa telefonul.

Android Device Manager

Ce fac dacă am uitat modelul de deblocare la telefon Android Device Manager

Cea mai bună și imediată soluție este utilizarea Android Device Manager. Va trebui să vă conectați la contul vostru google. Dacă serviciul a găsit dispozitivul, faceți clic pe butonul „Lock„. Apoi vi se va cere să introduceți o nouă parolă care va înlocui metoda curentă de blocare pe telefon. Atingeți din nou butonul lock pentru a confirma noul cod.

Dacă Device Manager nu găsește dispozitivul automat, atunci faceți un refresh la pagină de câteva ori, apoi ar trebui să îl găsească. Puteți încerca de asemenea,(CTRL + F5).

Ce fac dacă am uitat modelul de deblocare Forgot Pattern

Ce fac dacă am uitat modelul de deblocare la telefon Forgot Pattern

Dacă folosiți o versiune mai veche de Android, cum ar fi 4.4 sau mai veche, atunci veți putea utiliza funcția „Forgot Pattern„. Dacă nu ați reușit să deblocați telefonul de 5 ori, va apărea un mesaj. În partea din dreapta jos a ecranului, veți vedea un buton „Forgot Pattern?„. Apăsați pe el.

Apoi, puteți introduce detaliile contului vostru Google și vă va trimite printr-un e-mail noul cod de deblocare.

Samsung Find My Mobile

Ce fac dacă am uitat modelul de deblocare la telefon Samsung Find My Mobile

Dacă aveți un dispozitiv Samsung, atunci aceasta ar fi o opțiune bună, dar dacă nu ați configurat contul vostru Samsung înainte de aceasta, atunci nu va funcționa.

La fel ca și Device Manager, veți găsi butonul „Lock my screen” în partea stângă. Introduceți un nou cod în câmpul din partea de sus, apoi apăsați butonul de blocare din partea de jos a ecranului. După câteva momente, parola voastră se va schimba și veți putea accesa telefonul cu codul pe care tocmai l-ați setat.

Resetare din fabrică/Factory Reset

Ce fac dacă am uitat modelul de deblocare la telefon Factory resset

Vom folosi acum o metodă mai puțin plăcută, dar dacă aveți toate datele salvate sau nu aveți nimic important pe telefon, nu ar trebui să fie o problemă pentru voi.

Metoda exactă de resetare din fabrică va varia ușor de la telefon la telefon, deci este mai bine să căutați mai întâi cum să faceți acest lucru pentru modelul vostru de telefon.

  1. Opriți telefonul.
  2. Țineți apăsat butonul de redus volumul și, în același timp, mențineți apăsat butonul Power.
  3. Veți vedea cuvântul Start, apoi ar trebui să apăsați butonul de redus volumul până când se evidențiază modul de recuperare.
  4. Acum, apăsați butonul Power pentru a porni modul de recuperare/recovery mode. Ar trebui să vedeți un robot Android acum.
  5. Odată ce vă aflați în modul de recuperare, apăsați și țineți apăsat butonul Power și în timp ce faceți acest lucru, apăsați o dată butonul de ridicat volumul, apoi eliberați butonul de alimentare/Power.
  6. Apăsați butonul de redus volumul până când se evidențiază Wipe data/factory reset, apoi apăsați butonul Power pentru a selecta.
  7. După ce ați terminat, apăsați butonul Power pentru a selecta Reboot system now.

Șterge modelul de deblocare la telefon cu Safe Mode

Șterge modelul de deblocare la telefon cu Safe Mode

Dacă modelul de blocare, este dintr-o aplicație instalată de voi și nu din aplicația oficială a telefonului, atunci puteți șterge modelul, va trebui doar să puneți telefonul în modul Safe.

Pentru a reporni în modul Safe pe Android 4.1 sau o versiune ulterioară, apăsați lung butonul Power până când apare meniul de alimentare.

Ce fac dacă am uitat modelul de deblocare la telefon butonul de alimentare

Apăsați lung opțiunea Power Off și vi se va cere dacă doriți să reporniți dispozitivul Android în modul Safe. Apoi atingeți butonul OK. După ce ați confirmat acest lucru, când telefonul va reporni modelul de blocare va fi dezactivat.

Ce fac dacă am uitat modelul de deblocare la telefon resetare in modul safe

Dacă ați uitat modelul de deblocare pe un telefon iPhone, avem un articol care ar trebui să vă fie de folos aici. Deblochează iPhone sau iPad dacă ai uitat codul de acces.