Ce este hiberfil.sys și cum se poate șterge

Ce este hiberfil.sys și cum se poate șterge? Dacă ați găsit un fișier mare pe calculator numit hiberfil.sys și vă gândiți să îl ștergeți pentru a elibera spațiu de stocare pe hard disk, iată ce trebuie să știți despre el.

Ce este hiberfil.sys și cum se poate șterge

Dacă găsiți un fișier suspect și mare pe hard disk, sub numele de hiberfil.sys și vă întrebați dacă ați fost infectat de un virus sau nu, nu vă faceți griji. Acest fișier este ceva pe care Windows îl folosește pentru a ajuta PC-ul să se trezească din hibernare. Acestea fiind spuse, dacă nu utilizați acea caracteristică, atunci fișierul hiberfil.sys ar putea folosi o cantitate mare din spațiul de stocare și fără folos.

Vă vom arăta cum să eliminați în siguranță fișierul și vă explicăm de ce Windows îl plasează acolo în primul rând.

Ce este hiberfil.sys?

Windows oferă câteva moduri diferite de economisire a energiei dacă nu utilizați calculatorul pentru o perioadă. Sleep este pentru pauze scurte, cum ar fi prepararea unei cafea, în timp ce Hibernate este pentru perioade mai lungi, poate câteva ore sau chiar o noapte.

Ambele opțiuni face PC-ul să repornească mai repede decât o repornire completă, dar funcționează într-un mod ușor diferit. Sleep este cel mai rapid, datorită faptului că toate datele curente sunt stocate în memoria RAM, iar PC-ul revine în viață de îndată ce atingeți butonul de alimentare.

Hibernarea este mai lentă, deoarece informația este scrisă pe hard disk. Acest lucru permite PC-ului să conserve mai multă putere, dar la rândul său, îl readuce într-o stare utilizabilă mai lentă fată de Sleep.

Hiberfil.sys este fișierul în care sunt stocate toate informațiile despre modul Hibernare. În funcție de ceea ce utilizați pe PC, acest lucru poate crește de fapt în mai mulți GB, ceea ce poate reprezenta o problemă pentru PC-urile cu probleme de stocare (hard disk mic etc).

Deci, pot șterge în siguranță hiberfil.sys?

Dacă nu utilizați caracteristica Hibernate, este perfect sigur să o eliminați, deși nu este la fel de simplu de eliminat precum fișierele normale din PC. Cei care utilizează modul Hibernare vor trebui să-l lase și să nu îl elimine, deoarece caracteristica cere ca fișierul să stocheze informații.

Cum șterg hiberfil.sys?

Pentru a șterge fișierul hiberfil.sys, deschideți meniul Start și tastați în Command Prompt. Veți vedea aplicația listată în partea de sus a rezultatelor. Acum, asigurați-vă că faceți clic dreapta pe el.Acest lucru va aduce un meniu care conține opțiunea Run as administrator. Selectați această opțiune.

Ce este hiberfil.sys și cum se poate șterge fisierul hibernate

Va trebui să fiți de acord și să permiteți aplicației să efectueze modificări în sistemul vostru, apoi va apărea o fereastră terminală. La prompt, tastați următoarea comandă.

powercfg -h off

Ce este hiberfil.sys și cum se poate șterge promptul de comanda

După aceasta închideți fereastra terminalului, apoi reveniți la locul unde ați găsit hiberfil.sys și ar trebui să vedeți că nu mai este. Dacă doriți să utilizați Hibernate în viitor, repetați pașii de mai sus, însă înlocuiți off cu on.

Pentru alte modalități de a salva spațiu pe hard disk, asigurați-vă că nu aveți fișiere duplicate pe PC.Avem un articol despre acest subiect aici. Cum găsești și ștergi fișiere duplicate (dubluri) în Windows.