Blochează hackerii și minarea de Bitcoin pe PC sau laptop

Blochează hackerii și minarea de Bitcoin pe PC sau laptop. Anumite site-uri ar putea să vă folosească PC-ul pentru minarea de Bitcoin, iar acest lucru o pot face prin anunțurile de pop-up, și asta desigur fără știrea utilizatorilor. Mai jos veți vedea cum să blocați publicitatea pop-up, și să vă asigurați că PC-ul vostru nu minează pentru hackeri.

Blochează hackerii și minarea de Bitcoin pe PC sau laptop

Site-urile web au capacitatea de a folosi PC-ul vostru pentru a mina în timp ce navigați pe net. Ideea este că, în timp ce difuzează anunțuri, site-ul folosește o parte din puterea de procesare a computerului pentru a mina Bitcoin.

Acesta este motivul pentru care site-ul The Pirate Bay a fost acuzat și considerat, că este unul dintre cele mai populare site-uri din lume, care face acest lucru.

Extensia Adblock Plus pentru browser, vă permite să aveți un control mai mare, atunci când navigați online, acesta poate bloca codul folosit de aceste site-uri web pentru minarea abuzivă pe un PC sau laptop.

Mai jos veți vedea cum puteți bloca minarea abuzivă de Bitcoin prin blocarea pop-up-urilor din browser.

Blochează hackerii și minarea de Bitcoin

Blochează hackerii și minarea de Bitcoin pe PC sau laptop Extensia Adblock Plus

  1. Accesați setările browserului vostru și căutați Add-ons în Firefox sau Extensions în Chrome.
  2. Căutați Adblock Plus, și accesați opțiunile, veți vedea o opțiune pentru Add Filters, faceți clic pe aceasta.
  3. Apoi, adăugați o intrare nouă și inserați, coin-hive.com/lib/coinhive.min.js, apoi faceți clic pe add.

De asemenea ar trebui să verificați dacă aveți pe PC programe care minează fără știrea voastră. Pentru aceste programe malware, cel mai bun instrument de utilizat este Malware Bytes. Acesta este considerat cel mai bun, pentru a face față eventualelor infecții de minare abuzivă.

Dacă găsiți și nu reușiți să eliminați malware-ul din PC, puteți pur și simplu să reinstalați Windows-ul. Acest lucru va șterge absolut tot, ce este bun, dar și ce este rău. Deci asigurați-vă că aveți o copie de rezervă a fișierelor, muzică, imagini, videoclipuri etc.

Dacă nu știți cum să faceți o copie de rezervă, citiți acest articol. Copie de rezervă la Windows 10 pe PC sau laptop.