Blocat pe WhatsApp (cum aflu dacă sunt blocat)

Blocat pe WhatsApp (cum aflu dacă sunt blocat). Ați trimis un mesaj pe WhatsApp, dar, după mult timp, nu ați primit încă un răspuns? În acest caz, am două vești, una bună și una proastă. Vestea bună este că, dacă știți să folosiți faimoasa aplicație de mesagerie și, prin urmare, ați efectuat toți pașii de instalare și configurare în mod corect, nu trebuie să faceți altceva decât să așteptați cu răbdare răspunsul. Vestea rea este că, dacă mesajul pe care îl așteptați nu ajunge după mult timp, este posibil ca contactul în cauză să vă fi blocat.

Blocat pe WhatsApp (cum aflu dacă sunt blocat)

Gândiți-vă bine ce relații aveți cu această persoană? Dacă după o verificare rapidă credeți că ați fost blocat și, prin urmare, vă întrebați cum să aflați 100% dacă că ați fost blocat pe WhatsApp sau nu, trebuie să știți că ați ajuns în locul potrivit. De asemenea, dacă doriți să citiți mesajele șterse din WhatsApp, aruncați o privire la: Citire mesaje șterse WhatsApp pe iPhone sau Android.

În acest articol vă voi oferi o serie de sfaturi care vă vor ajuta să vă lămuriți, vă voi explica ce elemente trebuie să luați în considerare pentru a înțelege dacă ați fost blocat sau dacă, pur și simplu, aveți de-a face cu o persoană nepăsătoare care a uitat să vă trimită un răspuns. În plus, vă voi oferi câteva sfaturi utile, pentru a vă asigura că contactați persoana care v-a blocat.

Ce se întâmplă când blochezi pe cineva pe WhatsApp?

Ce se întâmplă când blochezi pe cineva pe WhatsApp

Înainte de a intra în inima acestui tutorial și de a explica, pas cu pas, cum să înțelegeți dacă ați fost blocat pe WhatsApp, trebuie să clarific în ce constă funcția de blocare inclusă în această faimoasă aplicație de mesagerie pentru Android și iOS.

Când un contact este blocat pe WhatsApp, mesajele și actualizările stării sale nu mai sunt afișate. În plus, informațiile privind ultimul acces și starea sa online, precum și elementele multimedia publicate nu mai sunt vizibile pentru persoana care a fost blocată.

Aceasta înseamnă că persoana blocată nu mai poate lua legătura prin WhatsApp cu persoana care a setat blocul și că informațiile referitoare la prezența pe WhatsApp (cum ar fi ultimul acces, starea etc) nu mai sunt vizibile pentru contactul care a fost blocat.

Acestea fiind spuse, trebuie să știți că, blocarea de pe WhatsApp, chiar dacă implică o resetare a mesajelor, nu este pentru totdeauna. Aceasta înseamnă că, în orice moment, persoana care a activat blocarea vă va putea debloca. Acest lucru se face simplu din Setările WhatsApp.

După deblocare, veți putea vedea starea, actualizările profilului său, precum și informații despre ultimul act. Mai mult, veți putea reveni să comunicați cu persoana în cauză prin chat cu mesaje text, voce, sau apeluri video.

Cum aflu dacă sunt blocat pe WhatsApp

Pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor săi, WhatsApp, așa cum menționează și în FAQ pe site-ul oficial, nu anunță utilizatorii când au fost blocați.

Aceasta înseamnă că nu puteți ști cu siguranță dacă un contact v-a blocat. Cu toate acestea, așa cum am menționat mai sus, este posibil să verificați punând în practică niște pași simpli, deoarece există câteva indicii care v-ar putea ajuta să înțelegeți dacă ați fost blocat sau nu. Pentru mai multe detalii citiți în continuare acest articol.

Ultima accesare

Ultima accesare

Unul dintre modurile care vă pot ajuta să înțelegeți dacă ați fost blocat de o persoană pe WhatsApp este legat de informațiile referitoare la ultima accesare (Last Seen).

Pentru a vedea aceste informații, porniți aplicația WhatsApp și, după ce deschideți chat-ul utilizatorului pe care îl suspectați că v-a blocat, observați prezența sau absența la ultima accesare [data și ora] localizate în partea de sus care apare de obicei după câteva secunde.

Dar rețineți că absența acestor informații nu poate fi considerată o dovadă de blocare, deoarece o funcție a fost introdusă pe WhatsApp care permite utilizatorilor să ascundă ultima accesare. Înainte de a verifica ultima accesare ca dovadă a faptului că ați fost blocat, verificați setările de confidențialitate, utilizând meniul Setări> Cont> Confidențialitate, situat în aplicația WhatsApp.

Starea conectat/ă

Starea conectată

Un alt indiciu care vă poate ajuta să înțelegeți dacă ați fost blocat, este de la starea utilizatorului. Dacă, prin deschiderea chat-ului WhatsApp al utilizatorului, nu mai vedeți starea online, este posibil că ați fost blocat.

Cu toate acestea, nici măcar această metodă nu poate fi considerată complet fiabilă, deoarece, în cazul în care contactul în cauză a dezactivat funcția de afișare a ultimului acces, găsirea acesteia online este o chestiune de sincronizare, deoarece este necesar să vă conectați la WhatsApp în același timp în care se conectează și cealaltă persoană.

Imaginea de profil

Una dintre informațiile pe care le puteți lua în considerare, pentru a înțelege dacă ați fost blocat pe WhatsApp este imaginea de profil. De fapt, atunci când sunteți blocat pe WhatsApp, nu veți mai vedea toate modificările de profil efectuate de contactul care a activat blocarea.

Acestea fiind spuse, după ce ați identificat contactul în cauză, dacă vedeți imaginea implicită de la WhatsApp (cea cu simbolul unui om mic), este posibil să fiți blocat.

Cu toate acestea, sunt necesare verificări suplimentare, deoarece este posibil să ascundeți sau să limitați voluntar afișarea imaginii de profil, folosind meniul Setări> Confidențialitate> Poză de profil, pentru a selecta afișarea pentru toată lumea, pentru contactele voastre sau pentru nimeni.

Marcajele de verificare (bife)

Marcajele de verificare (bife)

Acum să vorbim despre ceea ce poate fi considerat cel mai important element pentru a înțelege dacă ați fost blocat pe WhatsApp: bifa gri. Un mesaj trimis unui contact care v-a blocat va fi marcat cu o singură bifă gri (care indică faptul că mesajul a fost trimis) și nu va afișa a doua bifă gri (care indică primirea mesajului).

Două bife gri, indică în schimb primirea cu succes a mesajului (și este diferit de cele două bife albastre, care confirmă citirea mesajelor chiar dacă pot fi dezactivate ușor de către utilizatori) sunt întotdeauna afișate. Acestea fiind spuse, puteți înțelege că absența îndelungată a celei de-a doua bife gri ar putea însemna că ați fost blocat.

În acest caz, dacă au trecut câteva săptămâni și mesajul pe care l-ați trimis contactului în cauză arată o bifă, este timpul să vă dați seama că ați fost blocat pe WhatsApp.

Dar, dacă ați trimis un mesaj recent și arată în continuare o singură bifă în loc de două, este posibil ca telefonul vostru să nu fie conectat la internet, în acest caz, vă sfătuiesc să așteptați, deoarece probabil că mesajul nu a fost încă transmis.

Apeluri vocale

Apeluri vocale

Vreți să vă convingeți pe deplin dacă ați fost blocat pe WhatsApp? În acest caz, trebuie să știți că confirmarea unei blocări este dată de incapacitatea de a efectua apeluri sau apeluri video prin WhatsApp.

De fapt, dacă ați fost blocat pe WhatsApp de către un utilizator, nu veți putea să-l contactați prin intermediul mesajelor text sau vocale și nici măcar prin apelurile sau funcțiile de apel video integrate în aplicația de mesagerie.

Prin urmare, puteți, de asemenea, să petreceți ore întregi încercând să apelați contactul în cauză fără să primiți vreodată răspuns. Dacă contactul v-a blocat, nu va ști niciodată că îl apelați.

Cum contactezi o persoană care te-a blocat pe WhatsApp

Cum contactezi o persoană care te-a blocat pe WhatsApp

Dacă, urmând instrucțiunile pe care vi le-am dat în acest articol, ați ajuns la concluzia că sunteți blocat pe WhatsApp, nu vă faceți griji, citiți mai departe pentru a înțelege cum să rezolvați problema și să luați legătura cu utilizatorul în cauză.

De fapt, blocarea pe WhatsApp nu afectează modurile care pot fi folosite pentru a ajunge la utilizator. Dacă un contact a decis să vă blocheze prin celebra aplicație de mesagerie, puteți să luați legătura cu el folosind alte aplicații cum ar fi Facebook Messenger, Instagram sau Telegram.

Alternativ, îl puteți contacta în mod tradițional, folosind apeluri sau mesaje text din rețeaua de telefonie normală. Chiar și un mesaj prin e-mail este o soluție pe care o puteți lua în considerare.

Cum să mă deblochez pe WhatsApp?

Cum să mă deblochez pe WhatsApp

Dacă ați reușit să luați legătura cu persoana care v-a blocat pe WhatsApp, vă sugerez să profitați de conversație și, mai ales, să înțelegeți din ce motiv ați fost blocat. Încercați să înțelegeți motivele și, eventual, să vă cereți scuze pentru comportamentul vostru.

Mai mult, pentru a evita o situație similară, încercați să țineți cont de regulile educației și de bunul simț atunci când trimiteți mesaje, păstrând întotdeauna un limbaj politicos și respectuos față de ceilalți.