Blocare site-uri pentru copii (DNS Angel)

Blocare site-uri pentru copii (DNS Angel). În acest articol vom vorbi despre un program gratuit care vă ajută să blocați site-urile nesigure pentru copii.

Blocare site-uri pentru copii (DNS Angel)

Internetul este vast și necenzurat și poate fi sursa de materiale dăunătoare pentru mințile tinere. Părinții ar trebui să se asigure că site-urile nesigure sunt filtrate și blocate.

Cu ajutorul internetului este posibil să accesăm instantaneu o mare cantitate de informații de tot felul, dar conținuturile prezente online nu sunt întotdeauna potrivite pentru copii. Oricât de fascinant ar fi internetul, este de fapt plin de pericole care ar putea submina pe cei mai tineri utilizatori de internet și deseori ajung în locul unde este plin de viruși pentru calculator.

Ținând cont de aceasta, utilizarea unui program precum DNS Angel poate fi utilă și eficientă.

Cel mai simplu mod de blocare site-uri pentru copii

Cel mai simplu mod de blocare site-uri pentru copii

DNS Angel este un program complet gratuit, și este portabil (pentru folosire, nu trebuie efectuată nicio instalare) și poate fi folosit fără nicio problemă pe toate sistemele de operare Windows (atât pe 32 biți, cât și pe 64 biți) care, odată pornit și configurat, permite blocarea automată a conținuturilor online considerate nesigure pentru copii.

Programul acționează prin utilizarea a trei servere DNS (OpenDNS, Norton ConnectSafe și MetaCert) pentru a bloca site-uri web pentru adulți, site-uri web dăunătoare, site-uri web de phishing și cele care conțin malware.

Când programul este deschis, va arăta serverul DNS care este utilizat și starea acestuia este afișată. Ulterior este posibil să alegeți un server DNS diferit făcând click pe cel dorit care va fi activat automat. Pentru a reseta serverele DNS implicite și, pentru a opri acțiunea programului, trebuie doar să faceți click pe comanda corespunzătoare Restore DNS.

Download DNS Angel

Pentru download acest program care blochează site-urile pentru copii, accesați acest link (https://www.sordum.org/downloads/?dns-angel).

În mod alternativ, programul îl puteți descărca de pe site-ul softpedia. Accesați pagina de download și dați click pe butonul Download Now, în fereastra care se deschide dați click pe Softpedia Secure Download (US) sau External mirror 1, apoi așteptați 5 secunde și salvați fișierul DnsAngel.zip pe calculator.

Download DNS Angel

Alte programe de blocat site-uri pentru copii

Programul menționat mai sus nu v-a convins pe deplin și căutați alternative pentru blocarea site-urilor pentru copii? Mai jos veți găsi alte programe care vă pot fi de folos. De asemenea, veți găsi și extensii pentru browser Chrome sau Mozilla.

URL blocker

URL blocker

Un alt program pe care îl puteți încerca pentru a bloca site-uri pentru copii, este URL blocker. Acesta este un program gratuit și simplu de folosit pe toate sistemele de operare Windows.

Chiar și acest program este portabil și nu necesita nicio instalarea, iar pentru a bloca un site web va trebui să utilizați caseta de text care o găsiți în partea de jos în fereastra programului, apoi dați click pe butonul Add. După repornirea PC-ului, niciunul dintre browserele instalate nu va putea accesa site-ul blocat. Site-ul va afișa mesajul site cannot be reached.

Programul îl puteți descărca de pe site-ul softpedia urmând pașii menționați mai sus Download Now etc.

Website Blocker

Website Blocker

Un alt program pe care ar trebui să îl încercați (similar cu URL blocker) este Website Blocker. Programul este gratuit și foarte ușor de folosit, după descărcare și instalare, deschideți programul și adăugați adresa URL pe care doriți să o blocați.

Din nefericire programul este compatibil doar cu Windows 8.1. Pentru download accesați acest link, iar pe pagina de download dați click pe butonul Free Download, pe pagina care se deschide dați din nou click pe Free Download, așteptați 5 secunde și salvați fișierul pe PC.

Block Site

blocare site-uri pentru copii cu Block Site

Nu doriți să instalați programe în calculator pentru blocarea site-urilor pentru copii? Atunci, folosiți Block Site! Aceasta este o extensie pentru browser care vă ajută să blocați site-urile nedorite.

Chiar și din router puteți bloca site-urile nedorite. Blocare site-uri din router sau din telefon și tabletă Android.

Extensia este gratuită și o puteți instala în browserul Chrome sau Mozilla. Pe lângă faptul că puteți bloca site-urile nedorite de asemenea, puteți filtra cuvinte din motoarele de căutare sau din pagini web, să setați o anumită oră când să pornească protecția etc. Pe scurt, merită să încercați această extensie.

Adult Blocker

Adult Blocker

Adult Blocker (Parental Control) este o extensie care vă ajută să blocați site-urile nedorite, cum ar fi site-uri porno (conținut pentru adulți), sau site-uri unde există violență. După instalare, introduceți o parolă pe care numai voi o veți ști. Folosind panoul de control Adult Blocker, puteți adăuga un site web în lista neagră. Puteți instala aceasta extensie din magazinul web Chrome.