Blocare emailuri nedorite Gmail pe Android sau iPhone

Blocare emailuri nedorite Gmail pe Android sau iPhone. Blocare o adresă e-mail spam, sau un email nedorit în Gmail, Yahoo, Outlook sau Apple Mail.

Blocare emailuri nedorite Gmail pe Android sau iPhone

Dacă vedeți că primiți foarte multe e-mailuri nedorite, trebuie să știți că le puteți bloca. Chiar dacă primiți în continuare e-mailuri de la adresele blocate, e-mailurile nu le veți vedea niciodată. Vă vom arăta cum să faceți acest lucru pe cele mai populare servicii de e-mail.

Blocare emailuri nedorite Gmail din browser

Pentru versiunea desktop la Gmail, metoda de blocare a e-mailurilor este foarte simplă. Mai întâi, deschideți un e-mail primit, apoi faceți click pe pictograma cu trei puncte din colțul din dreapta sus.

Aceasta deschide un meniu, de unde trebuie să faceți click pe Block și apoi confirmați alegerea făcând click pe butonul Block (numele expeditorului) din caseta de tip pop-up care apare.

Blocare emailuri nedorite Gmail din browser

Blocare adresă email Gmail pe Android sau iPhone

Pe dispozitivul Android, lansați aplicația Gmail, apoi deschideți un e-mail de la persoana pe care doriți să o blocați. În colțul din dreapta sus veți vedea trei puncte. Apăsați acest lucru, apoi selectați opțiunea Block-numele expeditorului.

Blocare adresă email Gmail pe Android sau iPhone

Utilizatorii de iPhone și iPad nu pot bloca direct pe cineva prin intermediul aplicației, dar există o opțiune de dezabonare de la site-uri sau servicii online.

Blocare adresă email Outlook din browser

Metoda de blocare a unui e-mail în Outlook din browser este foarte asemănătoare cu cea de la Gmail. Deschideți un e-mail de la persoana pe care doriți să o blocați, apoi faceți click pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus a mesajului.

Din meniul derulant care apare, selectați „Block numele expeditorului„, apoi faceți click pe OK pentru a confirma.

Cum blochezi o adresă de email Outlook pe Android sau iPhone

Nu există o opțiune directă de a bloca o adresă de e-mail în aplicația mobilă, prin urmare trebuie să urmați instrucțiunile de mai sus, folosind un browser web. Pe măsură ce Outlook este sincronizat pe toate dispozitivele voastre, acest lucru va însemna că blocarea este aplicată și pentru aplicația mobilă.

Cum blochezi o adresă de e-mail Apple Mail

În aplicația Mail de pe Mac, iPhone sau iPad, singura modalitate de a bloca pe cineva este crearea unei reguli (rule). Pentru a face acest lucru, va trebui fie să utilizați aplicația Mail pe Mac, fie să vă conectați la versiunea web iCloud.

Vom folosi metoda pentru browser, deoarece este disponibilă pentru toată lumea. Accesați iCloud și conectați-vă la cont. Deschideți aplicația Mail și apoi faceți click pe pictograma Settings din colțul din stânga jos.

Selectați Rules … și apoi faceți click pe opțiunea Add a Rule… care o să apară în caseta de tip pop-up. Acum utilizați meniul derulant pentru a configura regula Move to Trash.

Faceți click pe Done când ați terminat, și toate dispozitivele voastre ar trebui să fie acum libere de orice e-mailuri nedorite.

Blocare adresă email Yahoo

Yahoo este un alt serviciu popular de e-mail care nu oferă această abilitate de a bloca un e-mail din aplicația mobilă. În schimb, va trebui să mergeți la site-ul Yahoo, să vă conectați la contul vostru de e-mail și apoi să deschideți un mesaj de la persoana în cauză.

Aici faceți click pe pictograma cu trei puncte din partea de sus a e-mailului, apoi selectați opțiunea Block senders.

Acum vi se va da posibilitatea să confirmați adresa de e-mail, plus să blocați toate e-mailurile, dar și să ștergeți toate e-mailurile existente. Când ați terminat cu setările faceți click pe OK.

Dacă doriți să criptați e-mailurile citiți acest articol. Criptare email Gmail, Outlook, Yahoo, chiar și pe Android.