Backup la fișiere din PC sau card SD în Google Drive

Backup la fișiere din PC sau card SD în Google Drive. Vom vorbi despre cum puteți face o copie de rezervă la fișierele din calculator sau laptop în Google Drive. Pentru acest lucru puteți utiliza programul gratuit Google Backup and Sync.

Backup la fișiere din PC sau card SD în Google Drive

Crearea unei copii de rezervă a fișierelor și a folderelor este unul dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le luați în considerare în lumea digitală. Nu știți niciodată când hard disk-ul se poate defecta și s-ar putea să pierdeți toate datele importante (videoclipurile, muzica, documentele etc).

Google Drive este una dintre cele mai bune soluții de stocare în cloud, iar acest serviciu gratuit este oferit de Google. Acum, Google oferă un nou instrument numit Google Backup and Sync, care permite utilizatorilor să salveze fișierele personale din PC sau laptop, chiar și de pe carduri SD sau stick-uri USB direct în Google Drive.

Program pentru backup la fișiere din PC în Google Drive

Cel mai bun motiv pentru alegerea de stocare în cloud este că puteți să accesați fișierele din orice locație sau de pe orice dispozitiv cu o conexiune la internet.

După ce ați instalat programul, vă puteți conecta cu contul vostru Gmail. Puteți selecta folderele pe care doriți să le copiați. În timp ce programul selectează automat, desktop-ul, documentele și imaginile, aveți și opțiunea de a selecta folderele dorite. De asemenea, aveți și opțiunea de a încărca fotografii și videoclipuri în Google Foto.

Program pentru backup la fișiere din PC sau laptop în Google Drive

Programul oferă opțiunea de a sincroniza Google Drive cu calculatorul, astfel încât să aveți acces la fișierele salvate în Google Drive. Dacă nu doriți să sincronizați toate fișierele, puteți sincroniza anumite foldere din Google Drive pe PC.

Când fișierele sunt încărcate și apoi sincronizate, veți primi o notificare în bara de activități. Instrumentul Google Backup and Sync este o opțiune bună de a crea copii de rezervă pentru toate fișierele voastre în cloud. Mai important, puteți accesa toate aceste fișiere de oriunde, accesând drive.google.com de pe orice PC, tabletă sau telefon mobil.

Google Backup and Sync este disponibil pentru Windows și îl puteți descărca de pe site-ul oficial Google Drive. Accesați site-ul google.com/drive/download/, în partea stângă pe pagină la Personale (Backup și sincronizare) faceți click pe Descărcați.

Dacă nu știți cum puteți restaura fișierele pe Android dintr-o copie de rezervă, avem un articol care vă poate fi de folos. Backup și restaurare din copia de rezervă Android.