Autentificarea cu doi factori pe WhatsApp o securizare mai bună

Autentificarea cu doi factori pe WhatsApp o securizare mai bună. O funcție de securitate nouă este autentificarea cu doi factori și este disponibilă pe WhatsApp pentru iOS și Android. În doar câteva minute vă puteți face contul și mai sigur. Vă arătăm cum să configurați acest lucru și să mențineți hackerii la distantă.

Autentificarea cu doi factori pe WhatsApp o securizare mai bună

Menținerea securității de comunicare este o sarcină din ce în ce mai dificilă în zilele noastre, datorită în special diferitelor escrocherii și hack-urilor care au avut loc. O puternică apărare împotriva hoților de identitate adaugă autentificarea în doi factori.

Google, Apple, Twitter, Paypal, Yahoo și alții deja oferă acest serviciu și WhatsApp sa alăturat clubului. Este o modalitate ușoară de a vă asigura că mesajele voastre rămân private și vă recomandăm să setați aceasta securitate imediat. Doar urmați pașii de mai jos și veți avea contul vostru securizat în doar câteva minute.

Ce este verificarea cu doi factori?

În mod tradițional, modul în care vă asigurați un cont este să aveți o parolă. În timp ce acest lucru este ok pentru voi, nu este atât de dificil pentru hackeri să depășească această metodă particulară, așa cum dovedesc numeroasele hack-uri de e-mail care apar la știri. Companiile, cum ar fi LastPass, oferă generarea și protecția mai robustă a parolelor, însă o remediere rapidă și ușoară este autentificarea cu două factori.

După cum sugerează și numele, există două elemente ale procesului. De obicei, aceasta implică introducerea parolei în mod obișnuit și apoi primirea unui mesaj text pe telefonul vostru, care include un cod de acces pe care trebuie de asemenea să îl introduceți. Ar putea părea nasol la început, dar pasul suplimentar aduce o mare diferență nivelului de protecție din contul vostru.

Autentificarea cu doi factori pe WhatsApp

Activarea autentificării cu doi factori pe WhatsApp este foarte ușoară. Mai întâi, verificați dacă aveți cea mai recentă versiune a aplicației. Puteți face acest lucru accesând magazinul Google Play sau magazinul App Store și vedeți dacă există actualizări în așteptare.

Dacă rulați un telefon Android, atunci va trebui să lansați WhatsApp apoi să atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta sus. Aceasta deschide un meniu din care trebuie să selectați Settings apoi Account>Two-step verification>Enable.

Autentificarea cu doi factori pe WhatsApp o securizare mai bună setari

Pentru utilizatorii de iPhone este un proces foarte asemănător. Deschideți opțiunea WhatsApp apoi selectați Settings>Account>Two-Step verification>Enable.

Apoi vi se va cere să introduceți un cod de acces de șase cifre, apoi confirmați-l prin introducerea din nou a numărului. Este foarte important să vă amintiți acest număr, deoarece este, în esență, noua parolă.

Apoi vi se va solicita să introduceți o adresă de e-mail. WhatsApp va folosi acest lucru pentru a vă trimite un link pe care îl puteți utiliza pentru a dezactiva autentificarea cu doi factori dacă pierdeți sau uitați codul.

Autentificarea cu doi factori pe WhatsApp o securizare mai bună email si parola

Acum când doriți să utilizați WhatsApp, va trebui să introduceți codul. La început va fi greu pentru mulți dintre voi dar o să vă obișnuiți, gândiţi-vă ca securitatea are costurile ei. Câteva secunde suplimentare ar putea părea un dezavantaj, dar pierderea controlului asupra contului vostru poate fi o durere mare de cap .

Dacă decideți că autentificarea cu doi factori nu este pentru voi, atunci puteți opri caracteristica prin revenirea la aplicație și selectând Settings>Account>Two Step verification, apoi selectând opțiunea Disable.

Autentificarea cu doi factori pe WhatsApp o securizare mai bună dezactivare

Dacă aveți o tabletă fără SIM și doriți să instalați aplicația WhatsApp avem un articol despre asta aici.Cum se instalează aplicația WhatsApp pe Tabletă cu SIM sau fără.