Aplicație de descărcat muzică gratis pe telefon

Dacă căutați o aplicație de descărcat muzică gratis pe telefon, trebuie să știți că sunteți în locul potrivit. Aplicații de descărcat muzică există pentru toate gusturile și pentru toate nevoile. În acest articol despre, aplicație de descărcat muzică gratis pe telefon, vă voi prezenta câteva aplicații care vă permit să descărcați muzică gratis pe telefonul vostru mobil.

Aplicație de descărcat muzică gratis pe telefon

Mai jos veți găsi o listă cu cele mai bune aplicații de descărcat muzică gratis pe telefon. Aceste aplicații sunt capabile să extragă fișiere audio de la toate serviciile de găzduire a fișierelor audio. De asemenea, veți găsi aplicații datorită cărora puteți descoperi trupe noi și artiști care au decis să își lanseze gratuit muzica pe internet.

Fildo

Prima aplicație de descărcat muzică gratis pe telefon pe care vă recomand să o încercați este Fildo, aceasta utilizează bazele de date la diferite servicii de găzduire de fișiere audio pentru a găsi muzică de toate tipurile. Aplicația este extrem de ușor de utilizat, dar, din păcate, nu o puteți descărca oficial prin intermediul Magazinului Google Play. Dacă doriți să o instalați pe telefon sau tabletă, trebuie să dezactivați temporar protecția împotriva aplicațiilor din surse necunoscute (adică din alte surse decât Magazin Play), trebuie să descărcați pachetul de instalare și să o instalați manual.

Deci, primul pas pe care trebuie să îl faceți este să deschideți Setările pe telefon (pictograma cu roata dințată) și să selectați elementul Securitate din ecranul care se deschide. Apoi trebuie să glisați comutatorul de lângă Surse necunoscute în poziția Pornit și să atingeți pe butonul OK pentru a confirma că protecția împotriva aplicațiilor din surse necunoscute a fost dezactivată.

După ce ați făcut acest lucru, deschideți browserul pe care îl utilizați de obicei pentru a naviga pe internet cu telefonul (de exemplu, Google Chrome), accesați site-ul web al aplicației, atingeți pe butonul Download și apoi pe link-ul Tap Here To Download (pe noua pagină care se deschide). Dacă sunteți întrebat cu ce aplicație doriți să finalizați descărcarea, alegeți browserul pe care îl utilizați în prezent (de exemplu, Google Chrome) și atingeți pe butonul OK din colțul din dreapta jos pentru a confirma descărcarea pachetului APK cu fișierele de instalare ale aplicației.

După ce descărcarea este finalizată, deschideți aplicația Descărcări sau utilizați un manager de fișiere pentru a deschide folderul Descărcări de pe telefon și deschideți fișierul .apk pe care l-ați descărcat. Pe ecranul care se deschide, atingeți pe butoanele Înainte, Instalare și Terminare, iar instalarea aplicației Fildo se va finaliza în câteva momente. La finalul procesului, puteți reveni la setările Android și puteți reactiva protecția împotriva aplicațiilor care nu provin din Magazin Play.

Pentru a descărca muzică cu aplicația Fildo, deschideți aplicația, atingeți pe pictograma lupă din partea de jos și căutați melodia care vă interesează.

După ce ați terminat căutarea, selectați melodia pe care doriți să o descărcați pe telefon, atingeți pe pictograma cu trei puncte verticale din dreptul melodiei care vă interesează și începeți să o descărcați atingând eticheta corespunzătoare (în caseta care se deschide pe ecran). Melodiile pe care le descărcați vor fi salvate în folderul Download/FildoDownloads și în secțiunea Library din aplicație.

Zedge

Doriți să descărcați o melodie și să o transformați într-un ton de apel pentru telefonul vostru? Atunci de ce să nu descărcați direct un ton de apel gata de utilizare? Pentru acest lucru puteți folosi aplicația Zedge, veți avea la dispoziție sute de tonuri de apel din melodii și coloane sonore celebre, pe care le puteți seta imediat ca ton de apel pentru telefonul vostru.

Aplicația Zedge nu necesită înregistrare și este extrem de ușor de utilizat. După ce ați instalat aplicația din Magazin Play, tot ce trebuie să faceți este să o deschideți, să atingeți pe butonul ≡ din stânga sus și să selectați elementul Ringtones din bara care apare în lateral.

Apoi veți vedea lista cu tonuri de apel disponibile în aplicație. Pentru a le accesa pe toate, utilizați filele din partea de sus (butonul Popular pentru a le afișa pe cele mai populare, sau butonul Recent pentru a le afișa pe cele mai recente). Pentru a le descărca, selectați-le și atingeți pe pictograma săgeată din ecranul care se deschide.

La sfârșitul descărcării, puteți alege dacă doriți să setați tonul de apel nou descărcat ca ton de apel implicit pe telefon (Ringtone), ca sunet de notificare (Notification), ca ton de apel personalizat pentru un contact din agendă (Contact) sau ca alarmă (Alarm).

Jamendo Music

Dacă sunteți un fan al muzicii independente și vă place să descoperiți mereu artiști și trupe noi, atunci ar trebui să instalați aplicația Jamendo Music.

În cazul în care nu ați auzit niciodată de Jamendo, trebuie să știți că acesta este un site popular care găzduiește piesele și albumele multor artiști care au decis să își distribuie gratuit muzica pe internet. Aproape toată muzica disponibilă pe acest serviciu a fost publicată sub licență Creative Commons, ceea ce înseamnă că poate fi reutilizată în orice proiect personal.

Acestea fiind spuse, dacă sunteți interesat să descărcați muzică de pe Jamendo, tot ce trebuie să faceți este să deschideți aplicația și să răsfoiți tot conținutul de pe ecranul principal al aplicației: top 10, cele mai ascultate posturi de radio, comunitățile cu cele mai populare genuri muzicale etc. Apoi, atingând pe pictograma lupă, puteți căuta direct piese muzicale și artiști sau puteți naviga prin paginile dedicate diferitelor genuri muzicale.

După ce ați găsit o melodie care vă interesează, pentru a o descărca offline, tot ce trebuie să faceți este să atingeți pe săgeata din fața titlului acesteia și să confirmați descărcarea prin apăsarea butonului Free download for personal use MP3 quality.

Melodiile descărcate de pe Jamendo sunt salvate în folderul Descărcări al telefonului, la fel ca orice alt fișier descărcat de pe internet.

Free Music Archive

Free Music Archive este un alt site unde puteți găsi muzică gratis pe care să o ascultați și să o descărcați în mod legal și gratuit. Baza sa de date conține sute de albume care nu mai sunt protejate de drepturi de autor sau ai căror autori au autorizat distribuirea gratuită pe internet.

Pentru a utiliza aplicația Free Music Archive, tot ce trebuie să faceți este să deschideți aplicația serviciului pe telefon sau tabletă, să selectați un gen muzical, apoi un album și o piesă de descărcat. Când sunteți întrebat cu ce aplicație doriți să redați fișierul, alegeți playerul audio preferat și ați terminat.

SoundCloud

SoundCloud este un portal folosit de mii de cântăreți, DJ și muzicieni pentru a partaja muzică cu ușurință. Toate piesele muzicale găzduite de acest serviciu pot fi ascultate gratuit în streaming. Unele dintre ele pot fi descărcate chiar și offline, fără costuri, dar nu de pe telefon.

Folosind aplicația oficială SoundCloud, nu este posibil să descărcați melodii care pot fi descărcate prin intermediul versiunii desktop a serviciului. Aici intervine Get Cloud.

Get Cloud este o aplicație foarte simplă care vă permite să descărcați muzică de pe SoundCloud prin simpla căutare a melodiilor și atingând mai întâi pe titlul lor și apoi pe pictograma săgeată de pe ecranul care se deschide. Melodiile descărcate de aplicație pot fi redate direct în aplicație sau le puteți găsi în folderul Get Cloud din telefon.

Servicii de streaming muzical

În încheierea acestui articol, chiar dacă acestea nu sunt servicii de streaming gratuite, vă recomand utilizarea serviciilor de streaming muzical.

Dacă vă abonați la un serviciu de streaming muzical, puteți asculta și descărca orice tip de melodie, album sau listă de redare, desigur contra cost. Partea bună a serviciilor de streaming este că funcționează pe toate dispozitivele (nu doar pe telefoane, ci și pe tablete, calculatoare și alte dispozitive), nu au obligații contractuale (abonamentul poate fi anulat în orice moment) și vă permit să descoperiți muzică nouă și interesantă pe baza ascultărilor anterioare.

Printre cele mai bune servicii de streaming muzical disponibile în prezent se numără Spotify, Apple Music, YouTube Music și Amazon Music, și pot fi încercate gratuit timp de cel puțin 30 de zile. De asemenea, Amazon Music permite utilizatorilor Amazon Prime să descarce gratuit o parte din catalogul său muzical.