Aplicații de văzut stelele pentru telefon iPhone sau Android

Aplicații de văzut stelele pentru telefon iPhone sau Android. Căutați o aplicație de văzut stelele dar nu știți care ar fi cea mai bună? Ei bine, în acest articol veți găsi cele mai bune aplicații de văzut stelele.

Aplicații de văzut stelele pentru iPhone sau Android

În acest articol, de fapt, veți găsi toate cele care, în opinia mea sunt cele mai bune aplicații pentru stele, atât în ceea ce privește partea Android, cât și pentru partea iOS/iPadOS. Trebuie să știți că, majoritatea aplicațiilor sunt gratuite și disponibile pentru oricine, chiar și pentru cei mai puțin pricepuți în noile tehnologii.

Aplicație de văzut stelele

Căutați aplicații pentru a vedea stelele? Vă sugerez să le încercați pe cele care le găsiți enumerate mai jos. Le puteți folosi pentru a cunoaște numele stelelor, pentru a obține mai multe informații despre ele, pentru a descoperi evenimentele astronomice etc. Alegeți aplicația care credeți că este pe placul vostru și descărcați-o imediat pe dispozitiv.

Aplicație pentru stele : Star Chart (Android/iOS)

Aplicație pentru stele Star Chart

Prima aplicație pentru stele pe care ar trebui să o luați în considerare este Star Chart. Aceasta este o aplicație gratuită, disponibilă atât pentru Android cât și pentru iOS /iPadOS, care arată poziția stelelor în orice moment, atât prezent, cât și viitor. Pur și simplu îndreptați camera smartphone-ului sau tabletei spre cer pentru a afla, apoi priviți pe ecranul dispozitivului. Rețineți că aplicația oferă achiziții în aplicație pentru a accesa catalogul de stele și pentru a debloca conținut suplimentar.

Pentru a descărca aplicația pe dispozitivul vostru, dacă utilizați Android, vizitați secțiunea din Play Store și apăsați butonul Instalați. Dacă utilizați iOS/iPadOS, accesați secțiunea din App Store, apăsați butonul Obțineți, apoi atingeți pe butonul Instalați și autorizați descărcarea folosind Face ID, Touch ID sau parola Apple ID. Apoi porniți aplicația care a fost adăugată pe ecranul de pornire.

Acum că vedeți ecranul principal al aplicației, selectați modul de vizualizare Sky View, pentru a explora cerul în timp real. Îndreptați smartphone-ul spre cer și mutați-l în direcția dorită. Veți vedea apoi pe ecran stelele, de aici puteți vizualiza detalii despre ele selectând fila care se deschide în partea de jos.

De asemenea, puteți căuta anumite stele după nume, apăsând pe simbolul lupă situat în partea de jos a ecranului. În același mod, puteți căuta constelații, explora calendarul evenimentelor astronomice etc.

De pe ecranul principal puteți selecta și opțiunea Exploration mode, care vă permite să explorați cerul în anumite zile și ore, și optiunea Instants, prin care puteți accesa o serie întreagă de conținut legat de descoperiri și explorări spațiale.

Star Walk (Android/iOS)

Aplicații de văzut stelele Star Walk

Star Walk este o altă aplicație pentru a vedea stelele. Aplicația este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS/iPadOS și include o reprezentare completă a stelelor și a constelațiilor, a planetelor și fazele lunii. Vă permite să explorați cerul îndreptând smartphone-ul către poziția dorită, include link-uri de informații utile către Wikipedia și, de asemenea, un instrument de călătorie în timp, astfel încât să puteți vedea evenimente trecute și viitoare. Aplicația este gratuită, dar oferă achiziții în aplicație pentru a debloca tot conținutul disponibil.

Pentru a descărca aplicația pe dispozitivul vostru, dacă utilizați Android, accesați secțiune din Play Store și atingeți butonul Instalați. Dacă utilizați iOS/iPadOS, accesați secțiunea din App Store, atingeți butonul Obțineți, apoi butonul Instalați și autorizați descărcarea folosind Face ID, Touch ID sau parola Apple ID. Apoi porniți aplicația care a fost adăugată pe ecranul de pornire.

Odată ce ecranul principal este afișat pe ecran, refuzați invitația de a vă abona la versiunea plătită a serviciului, permiteți aplicației să vă acceseze locația și îndreptați smartphone-ul sau tableta spre cer pentru a vedea stelele, constelații etc, direct și în timp real.

Pentru a primi mai multe informații despre o stea, atingeți pe ia, apoi selectați numele acesteia în partea de jos a ecranului. Dacă, pe de altă parte, doriți să efectuați o căutare directă, atingeți simbolul lupă situat în partea stângă jos și selectați mai întâi categoria de interes. De asemenea, puteți efectua o căutare cu cuvinte cheie tastând cuvintele în câmpul corespunzător din partea de sus.

Dacă doriți, puteți schimba și modul în care este afișat cerul mutând cursorul din stânga, în timp ce atingeți simbolul ceasului din colțul din dreapta sus, puteți explora spațiul în anumite zile și ore.

Alte aplicații de văzut stelele

Alte aplicații de văzut stelele

Niciuna dintre aplicațiile de văzut stelele pe care vi le-am recomandat mai sus nu v-a convins pe deplin și, prin urmare, căutați o alternativă? Dacă răspunsul este da, încercați aplicațiile din lista de mai jos.

  • Stellarium Mobile Sky Map (Android/ iOS/iPadOS) – aplicație foarte interesantă pentru monitorizarea stelelor și a cerului. Aplicația se bazează pe un catalog de peste 600.000 de stele și, în plus, vă permite să vedeți toate planetele sistemului solar de aproape. Din păcate, aplicația nu este gratuită.
  • Star Rover (Android / iOS/iPadOS) – aplicație care prezintă o interfață simplă, dar bine realizată și care permite utilizatorului să își concentreze atenția doar pe cerul înstelat. Din păcate, aplicația nu este gratuită.
  • Sky Map (Android) – aplicație gratuită și ușor de utilizat, care vă permite să identificați cu exactitate fiecare obiect ceresc pur și simplu îndreptând smartphone-ul sau tableta către cer. Nu include publicitate și este plină de informații utile. Este doar pentru Android.
  • Night Sky (iOS/iPadOS) – aplicație pentru iPhone și iPad. Cu această aplicație puteți căuta stelele, constelații, planete etc. De asemenea, oferă o mulțime de informații utile, iar interfața este atrăgătoare. Este gratuită, dar oferă achiziții în aplicație pentru a debloca toate funcțiile.

Aplicații de făcut poze la stele

Acum să trecem la aplicații de făcut poze la stele. Dacă sunteți în căutarea de aplicații în acest scop, mai jos veți găsi câteva aplicații bune. Chiar și acestea sunt aplicații disponibile atât pentru Android cât și pentru iOS/iPadOS.

A Better Camera (Android)

A Better Camera

Dacă utilizați un dispozitiv bazat pe Android și căutați o aplicație utilă pentru fotografierea stelelor, vă recomand să încercați A Better Camera. Aceasta este o aplicație gratuită pentru poze și videoclipuri, permițând să se intervină pe diverși parametri și care oferă, de asemenea, un mod special de noapte, foarte util pentru a vedea stelele noaptea. Aplicația oferă achiziții în aplicație pentru a debloca funcții suplimentare.

Pentru a descărca aplicația pe dispozitivul vostru, vizitați secțiunea din Play Store și apăsați butonul Instalați. Apoi porniți aplicația care tocmai a fost adăugată pe ecran.

Când vedeți ecranul principal, atingeți butonul cu „S” situat în partea dreaptă jos și selectați opțiunea Night din meniul care apare, apoi poziționați camera smartphone-ului spre stelele pe care doriți să le fotografiați.

Reglați zoom-ul, folosind cursorul corespunzător situat în partea stângă și continuați cu fotografia, atingând butonul cu camera situată în partea de jos. Fotografiile făcute vor fi adăugate în galeria foto.

Dacă doriți să aveți un control mai aprofundat asupra setărilor, vă informez că puteți alege un alt mod de fotografiere, din meniul vizibil după apăsarea butonului din partea stângă jos, în partea superioară a ecranului veți găsi opțiuni pentru a activa sau dezactiva blițul etc.

NightCap Camera (iOS/iPadOS)

NightCap Camera

Dacă utilizați un dispozitiv iOS/iPadOS, cea mai bună aplicație de făcut poze la stele pe care o puteți utiliza este NightCap Camera. Vă permite să realizați fotografii în timpul nopții și să înregistrați video 4K și time-lapse. De asemenea, acceptă un mod special pentru realizarea fotografiilor astronomice, ideal pentru fotografierea stelelor și multe altele. Aplicația costă 14,99 lei.

Pentru a descărca aplicația pe dispozitivul vostru, accesați secțiunea din App Store, apăsați butonul cu prețul, atingeți butonul Instalați și autorizați achiziționarea și descărcarea folosind Face ID, Touch ID sau parola Apple ID. Apoi, porniți aplicația care a apărut pe ecran.

Acum că vedeți ecranul principal, îndreptați camera dispozitivului spre cer, atingeți pictograma stea situată în partea stângă jos și alegeți modul de fotografiere pe care intenționați să-l utilizați. Apoi reglați zoom-ul, folosind butonul special situat în partea din dreapta jos, și apăsați butonul circular situat în centru, pentru a face fotografia, care va fi salvată automat în galeria foto.

Dacă doriți, puteți, de asemenea, să reglați personal focalizarea și expunerea, atingând elementele corespunzătoare situate în partea de jos a ecranului, în timp ce în partea de sus găsiți butoanele pentru a activa sau dezactiva blițul, alegeți ce cameră să utilizați și accesați setările aplicației.

Alte aplicații de făcut poze la stele

Alte aplicații de făcut poze la stele

Ați încercat toate aplicațiile de făcut poze la stele pe care vi le-am recomandat dar nu v-au convins pe deplin și căutați o soluție pe care să o utilizați ca alternativă? În acest caz, încercați aplicațiile din lista de mai jos. Vei vedea că, în final, veți găsi ceea ce căutați.

  • Camera FV-5 Lite (Android) – aplicație de făcut poze, de fapt toate comenzile disponibile sunt manuale. Din acest motiv, poate fi folosită și pentru a face poze la stele, având posibilitatea de a interveni pe ISO, expunere etc. Aplicația este gratuită, dar pentru a debloca toate funcțiile este necesar să cumpărați versiunea completă.
  • Manual Camera (Android) – o altă aplicație pentru a face fotografii prin ajustarea manuală a diferiților parametri. De fapt, vă permite să setați obturatorul, focalizarea, expunerea etc. Prin urmare, aplicația poate fi folosită și pentru a face poze la stele. Din păcate, aplicația nu este gratuită.
  • Night Camera (iOS/iPadOS) – aplicație ideală pentru a face fotografii în medii întunecate sau în orice caz caracterizate de o iluminare insuficientă, precum și pentru fotografierea stelelor, datorită opțiunilor de setare manuală pentru expunere de până la 1 secundă. Aplicația este gratuită, dar oferă achiziții în aplicație pentru a elimina publicitatea.
  • ProCam (iOS/iPadOS) – aplicație pentru a face fotografii într-un mod avansat, care vă permite să reglați expunerea, focalizarea etc. De asemenea, include modul de noapte, excelent pentru fotografierea stelelor. Costă 29,99 lei.