Aflare codul IMEI la telefon iPhone sau Android

Aflare codul IMEI la telefon iPhone sau Android. Codul IMEI (International Mobile Equipment Identity) este un cod format din 15 cifre care vă permite să găsiți smartphone-urile sau alte dispozitive capabile să se conecteze la rețeaua mobilă (de exemplu, modemuri 3G/4G/5G).

Aflare codul IMEI la telefon iPhone sau Android

Dacă nu ați auzit niciodată de codul IMEI, trebuie să știți că IMEI-ul poate fi util în cazul în care pierdeți sau vi s-a furat telefonul. Codul IMEI poate fi utilizat pentru a depune o plângere și apoi pentru a solicita operatorului vostru de telefonie să blocheze accesul la rețea.

În acest articol despre, aflare codul IMEI la telefon iPhone sau Android, vă voi da câteva sfaturi despre cum puteți afla codul IMEI la un telefon Android sau iOS.

Ce este codul IMEI ?

IMEI

Înainte să vă explic care este modul de aflare codul IMEI la telefon iPhone sau Android, trebuie să știți ce este codul IMEI și la ce este util. În acest fel puteți înțelege mai bine informațiile conținute în acest articol.

După cum v-am spus la începutul articolului, codul IMEI nu este altceva decât un cod din 15 cifre care este utilizat pentru a identifica un dispozitiv capabil să se conecteze la rețeaua mobilă. Codul IMEI este stocat în memoria nevolatilă a dispozitivului (NVRAM) și, ori de câte ori este efectuat un apel, acesta este transmis către rețeaua operatorului.

În cazul în care dispozitivul este furat, puteți contacta operatorul vostru de telefonie mobilă și să dați IMEI-ul, astfel încât acesta să îl poată introduce într-o bază de date partajată cu toți operatorii de telefonie mobilă. În acest fel, dacă dispozitivul este utilizat din nou după furt, acesta va fi inutilizabil pentru efectuarea sau primirea de apeluri, trimiterea și primirea de mesaje și navigarea pe Internet, deoarece IMEI-ul va fi blocat în rețea.

Cod aflare IMEI telefon

>Cod aflare IMEI telefon

Acum, să vedem care este modul de aflare codul IMEI la telefon.
Fie că aveți un telefon Android sau iPhone, urmați instrucțiunile de mai jos, și veți afla codul IMEI la telefonul vostru.

Indiferent de modelul și marca telefonului pe care îl aveți, puteți afla IMEI-ul tastând un cod simplu în ecranul de apel. Mergeți în ecranul de apel și tastați codul *# 06#, după ce ați făcut acest lucru ar trebui să vedeți codul cu 15 cifre a IMEI-ului. Dacă utilizați un telefon Android, asigurați-vă că utilizați aplicația apelurilor de sistem, este posibil ca aplicațiile terță să nu funcționeze corect.

De asemenea, puteți găsi codul pe cutia telefonului (pe o etichetă) sau pe partea din spate la baterie.

Aflare IMEI Android

Aflare IMEI Android

Dacă utilizați un telefon Android, puteți găsi codul IMEI al telefonului vostru accesând setările sistemului și, în special, la secțiunea dedicată informațiilor despre dispozitiv. Mai jos veți găsi cum să faceți acest lucru.

Mai întâi, deschideți aplicația Setări, atingeți pictograma de pe ecranul de pornire și selectați Despre telefon din meniu care apare.

Apoi, atingeți pe Stare> Informații despre IMEI și derulați în jos. Printre numeroasele informații disponibile, veți găsi și codul IMEI al telefonului. Codul IMEI SV din două cifre indică versiunea de firmware a dispozitivului (Software Version).

Este posibil ca cuvintele din setările menționate mai sus să nu fie la fel pentru toate dispozitivele. De exemplu, pe alte dispozitive, pentru a găsi codul IMEI, trebuie să accesați meniul Setări> Informații sistem> Specificații> Stare> IMEI. Dacă nu reușiți să găsiți IMEI-ul, căutați pe Google marca și modelul, (cu siguranță o să găsiți cum să aflați IMEI-ul la telefonul vostru).

Găsire IMEI iPhone

IMEI iPhone

Dacă utilizați un iPhone trebuie să știți că, chiar și în acest caz este posibil să aflați codul IMEI din setările dispozitivului, dar este posibil și din iTunes (pe Windows) și din Finder (pe macOS).

Pentru acest lucru, deschideți aplicația Configurări, apăsând pictograma de pe ecranul de pornire sau în biblioteca de aplicații și selectați General> Informații din ecranul deschis. Derulați până în partea de jos a ecranului care se deschide și uitați-vă unde găsiți secțiunea pentru IMEI.

În mod alternativ, puteți conecta iPhone-ul la calculator, deschideți iTunes și faceți click pe pictograma iPhone din stânga sus și apoi dați click pe Rezumat din bara laterală a programului. Se va deschide un ecran cu toate informațiile despre dispozitiv, pentru a vizualiza IMEI-ul, faceți click pe Număr de telefon situat lângă pictograma iPhone-ului.

De asemenea, trebuie să știți că, dacă utilizați un Mac, puteți afla codul IMEI la iPhone prin conectarea acestuia prin cablu și apoi deschideți Finder. După ce ați făcut acest lucru selectați numele iPhone-ului din bara laterală din stânga și faceți click pe secțiunea de sub numele iPhone-ului (în partea de sus a ferestrei), până când vedeți că apare IMEI (împreună cu alte informații).

Dacă ați făcut backup la iPhone pe calculator, puteți afla codul IMEI chiar și atunci când dispozitivul nu este conectat la calculator. Deci, trebuie să accesați meniul Editare> Preferințe, să selectați fila Dispozitive din fereastra care se deschide și să puneți indicatorul mouse-ului pe numele iPhone-ului. Va apărea o casetă cu toate datele tehnice ale iPhone-ului, inclusiv codul IMEI al acestuia.

Un alt mod este să accesați site-ul Apple, să vă conectați cu ID-ul Apple (același folosit pe iPhone) și să faceți click pe numele iPhone-ului din meniul Dispozitive. Se va deschide o casetă cu toate datele dispozitivului, inclusiv codul IMEI.

Cum afli proprietarul la un telefon după codul IMEI ?

Dacă ați ajuns la acest articol cu ideea de a afla proprietarul la un telefon după codul IMEI, pentru că ați cumpărat un telefon la mâna a doua și sunteți îngrijorați că poate fi un telefon furat, primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să contactați poliția. Numai poliția poate face toate investigațiile necesare de a găsi proprietarul telefonului.