Activare sau dezactivare opțiuni dezvoltator pe Android

Activare sau dezactivare opțiuni dezvoltator pe Android (modul dezvoltator). Deși mulți utilizatori se tem să facă Root la un telefon Android instalând un ROM personalizat, putem totuși încerca unele funcții și setări care nu sunt active în mod implicit, fără a compromite garanția smartphone-ului nostru.

Activare sau dezactivare opțiuni dezvoltator pe Android

Fiecare telefon Android are capacitatea de a activa opțiuni pentru dezvoltator, care vă permit să testați anumite funcții și secțiuni de acces ale telefonului care sunt de obicei blocate. După cum vă așteptați, opțiunile de dezvoltator sunt ascunse în mod implicit, dar sunt ușor de activat dacă știți unde să căutați.

Caută numărul versiunii Android

Caută numărul versiunii Android

Înainte de a putea activa opțiunile de dezvoltator pe telefonul sau tableta voastră Android, trebuie să găsiți numărul versiunii la telefon. Pe majoritatea telefoanelor, putem introduce pur și simplu numărul în câmpul de căutare, dar iată cum îl puteți găsi pe dispozitivele principale Android:

  • Google Pixel: Setări> Sistem> Despre telefon> Număr versiune
  • Samsung Galaxy S8 și versiuni ulterioare: Setări> Despre telefon> Informații software> Număr versiune
  • LG G6 și versiuni ulterioare: Setări> Informații despre telefon> Informații software> Număr versiune
  • HTC U11 și versiuni ulterioare: Setări> Despre> Informații software> Mai multe> Număr versiune
  • Oneplus 5T și versiuni ulterioare: Setări> Informații despre telefon> Număr versiune

Activare opțiuni dezvoltator pe telefon

Activare opțiuni dezvoltator pe telefon

După ce găsiți numărul versiunii, va trebui să atingeți pe el de șapte ori. Da, de șapte ori. După câteva atingeri, veți vedea un mic avertisment pop-up care spune: Mai aveți X pași pentru a deveni dezvoltator.

După a șaptea atingere, va apărea un mesaj care spune: Ați devenit dezvoltator!, Iar opțiunile pentru dezvoltator vor fi deblocate. Unele telefoane includ un mesaj cu privire la modul de a utiliza telefonul Android, dar în acest caz, pur și simplu atingeți OK. Deși multe dintre opțiuni sunt destinate dezvoltatorilor, inclusiv depanarea USB și deblocarea bootloader-ului, veți găsi, de asemenea, opțiuni precum: utilizarea procesorului etc. Încercați aceste setări pe propriul vostru risc.

Dezactivare opțiuni dezvoltator

Dezactivare opțiuni dezvoltator

Normal pentru dezactivarea opțiunilor pentru dezvoltatori telefonul trebuia resetat din fabrică, acum dezactivarea este mult mai ușoară. La majoritatea telefoanelor Android cu Nougat și versiuni ulterioare, în partea de sus a ecranului, este afișat un comutator de pornire/oprire care vă permite să dezactivați opțiunile pentru dezvoltatori.

Dacă ați uitat parola la un telefon Samsung, Huawei etc, avem un articol care vă poate fi de folos. Ce fac dacă am uitat parola la telefon Samsung / Huawei.