Activare funcția de vibrare la telefon

Activare funcția de vibrare la telefon. Ori de câte ori setați telefonul în modul silențios, nu știți când primiți apeluri, mesaje și notificări, deoarece telefonul nici măcar nu vibrează? Ei bine, acest articol vă va fi de folos, că să activați vibrația la telefon.

Activare funcția de vibrare la telefon

Trebuie să știți că modificarea setărilor pentru vibrația telefonului, fie că este un telefon Android sau un iPhone, este foarte simplă. În acest articol vă voi explica care este modul de activare funcția de vibrare la telefon. Pe lângă faptul că o să vă arăt cum să acționați din setările sistemelor de operare Android și iOS, vă voi arăta și cum să activați vibrația pentru alarmă și pentru aplicațiile de mesagerie, cum ar fi WhatsApp.

Activare funcția de vibrare la telefon Android

Telefon Android

Înainte să vă explic care este modul de activare funcția de vibrare la telefon Android, vreau să vă spun că eu pentru acest articol am folosit un telefon Xiaomi și un telefon Huawei cu Android 9.

După cum probabil știți deja, sistemul de operare Android poate varia, în modul în care sunt afișate diverse meniuri, în funcție de versiunea de android. Prin urmare, este posibil ca unele opțiuni pe care le veți găsi în acest articol să nu corespundă 100% cu ceea ce vedeți pe ecranul telefonului vostru. Cu toate acestea, sunt sigur că veți găsi opțiunile și setările de care aveți nevoie.

În plus, trebuie să știți că, activarea funcției de vibrare va creste consumul de energie și vă sfătuiesc să acordați atenție acestui aspect, mai ales dacă bateria telefonului vostru se descarcă foarte repede.

Setări

Vibrare Android

Așa cum am menționat mai sus, pentru a activa vibrația pentru diferite funcții de bază (de exemplu apeluri, notificări, mesaje și așa mai departe) va trebui să acționați din setările Android. Pentru acest lucru, trebuie să apăsați pictograma roată de pe ecranul de pornire sau în meniul pentru notificări.

Apoi derulați în jos și apăsați pe opțiunea Sunete. Apoi, derulați în jos și apăsați pe butoanele de lângă Mod silențios și Vibrează în modul silențios. Apoi, atingeți pe opțiunea Dezactivat, de lângă elementul Vibrează la atingere și alegeți opțiunea potrivită pentru voi (puternic, mediu, ușor), în acest fel telefonul vostru va vibra atunci când treceți de la o pagină la alta în meniul sistemului.

Apoi reveniți la meniul principal de setări și apăsați pe Setări suplimentare. Apoi, apăsați pe Accesibilitate și apăsați pe Vibrație. Deci, asigurați-vă că opțiunea Activare este afișată sub fiecare dintre elementele Vibrație. Dacă nu, apăsați pe fiecare dintre opțiuni și apoi atingeți butonul Activare.

Dacă aveți un telefon Huawei, pentru a activa vibrația, puteți accesa Setări> Audio și apoi apăsați butoanele de lângă opțiunile: Vibrează în modul silențios, Vibrează la apel și Vibrare la atingere.

Cu toate acestea, în alte versiuni de Android, opțiunile de vibrație se găsesc în meniul Accesibilitate, pe care îl puteți accesa prin intermediul setărilor. În meniul Accesibilitate ar trebui să găsiți opțiunea Vibrație și ar trebui să vedeți aceleași opțiuni pe care le-am menționat mai sus.

Dacă aveți probleme la găsirea opțiunilor menționate, după ce ați accesat setările Android, tastați vibrează/vibrare în caseta de căutare situată în partea de sus și atingeți rezultatele care apar pe ecran.

Alarmă

Alarma cu vibratie Android

Acum o să vă explic cum să activați vibrația la alarmă. În primul rând, atingeți widget-ul ceasului de pe ecranul de pornire, dacă dintr-un motiv sau altul nu aveți aplicația pentru ceas instalată pe telefon, o puteți descărca apăsând butonul Instalați pe pagina din Magazin Google Play.

Apoi, atingeți pictograma ⁝ situată în partea dreaptă sus și apăsați pe Setări din meniul care se deschide. Atingeți Setări suplimentare pentru alarmă și glisați comutatorul de lângă Vibrează când sună alarma, în poziția Pornit. Dacă doriți să dezactivați vibrația, glisați din nou comutatorul în poziția Oprit (care va deveni apoi gri).

Pe multe telefoane Huawei, același lucru poate fi făcut în acest fel: apăsați widget-ul ceasului situat pe ecranul de pornire sau atingeți pictograma ceasului din meniul aplicației, apoi atingeți butonul + din partea de jos pentru a seta o nouă alarmă. În meniul care se deschide, asigurați-vă că comutatorul de lângă Vibrare este activat (dacă nu, pur și simplu apăsați pe el). După ce ați setat ora și alte opțiuni pentru alarmă, atingeți pictograma situată în partea dreaptă sus pentru a seta noua alarmă.

WhatsApp

Vibrare la WhatsApp

Când utilizați WhatsApp telefonul vostru nu vibrează atunci când primiți mesaje și apeluri? Puteți rezolva problema foarte simplu! Rețineți că nu veți putea activa vibrarea numai pentru interacțiunile cu anumite contacte, va trebui să faceți acest lucru pentru toate mesajele și apelurile pe care le veți primi.

Deci, pur și simplu porniți aplicația WhatsApp și atingeți pictograma ⁝ situată în partea dreaptă sus. Apoi apăsați pe Setări din meniul care se deschide și, de acolo, apăsați pe Notificări. Apoi, dacă doriți ca telefonul vostru să vibreze atunci când primiți mesaje, apăsați pe opțiunea Vibrații din secțiunea Mesaje, apoi selectați opțiunea de vibrație pe care o preferați: Implicite, Scurte sau Lungi.

Dacă doriți ca telefonul vostru să vibreze chiar și atunci când primiți mesaje de la membrii unui grup din care faceți parte, atingeți pe opțiunea Vibrații în secțiunea Grupuri și selectați una dintre opțiuni. În cele din urmă, dacă doriți să activați vibrația și pentru apeluri, apăsați pe Vibrații (ultima opțiune din listă) și selectați opțiunea pe care o preferați.

Activare funcția de vibrare la telefon iPhone

Vă întrebați cum să faceți telefonul să vibreze dacă utilizați un iPhone? Ei bine, chiar și pe iOS este destul de simplu! Ca și în cazul Android, chiar și în acest caz va trebui să accesați configurările dispozitivului. Mai jos veți găsi toți pașii de care aveți nevoie.

Configurări

Configurări pentru vibrare iPhone

Activarea funcției de vibrare pe iOS este foarte simplă și puteți decide să o activați pentru diferite categorii de funcții (de exemplu Ton de apel, SMS, e-mail și așa mai departe). Pentru a face acest lucru, deschideți setările iOS, atingeți pe pictograma roată pe care o găsiți pe ecranul de pornire sau în biblioteca de aplicații și apoi apăsați pe Sunete.

Apoi, activați comutatoarele de lângă Mod sonerie cu vibrație și Mod silențios cu vibrație. În secțiunea Sunete și modele de vibrație, atingeți opțiunile care le vedeți pentru a seta un tip de vibrație pentru fiecare dintre ele (Sonerie, mesaj, Mesaj vocal nou, E-mail primit, E -mail trimis, Alarme Calendar, Alerte mementouri etc). De exemplu, după ce atingeți pe Mesaj vocal nou, apăsați pe opțiunea care apare lângă Vibrație în partea de sus.

Pentru a seta opțiunea „Implicită”, atingeți pe Alertă (Implicită) sau selectați opțiunea pe care o preferați din lista celor propuse sau setați una personalizată atingând butonul „Creați o vibrație nouă”. Dacă decideți să dezactivați vibrația, reveniți la Configurări> Sunete și dezactivați vibrația la toate funcțiile active.